Vad är Alkoläsk?

October 21

En alcopop är en alkoholhaltig dryck gjord med fruktjuicer och andra aromer som tenderar att dölja alkoholhalt drycken bakom en söt, fruktig smak. Sådana drycker är gjorda med olika alkoholer och aromer, och många vätska butiker och stora marknader bär alkoläsk i deras alkohol avsnitt, som erbjuder helt en matris med alternativ. Spridningen av alcopop produkter har varit en källa till oro för en del människor, som fruktar att de tilltalar minderåriga och att de är potentiellt farliga även för vuxna, eftersom de packa en dold alkoholist punch.

Många alcopop varumärken är gjorda med en maltdryck bas, men det är också möjligt att hitta alkoläsk blandas med vin eller sprit. Många alcopop produkter är också blandas med gnistrande läsk, för att skapa en brusande munkänsla. Den "pop" i namnet är en hänvisning till det faktum att alcopop ofta söt och brusande, som läsk; det väcker också upp en bild av en klubba, ett klassiskt ungdomlig behandla.

Olika versioner av alcopop har funnits ganska länge, eftersom människor har ofta skära alkoholer med söta fruktjuicer och läsk för att maskera smaken eller späda ut alkoholen. Men alkoläsk tenderar att ha en alkoholhalt som liknar raka alkoholhaltiga drycker, något som många konsumenter är omedvetna om. Vissa konsumenter väljer att dricka alcopop eftersom de är under intrycket att alkoholhalten är lägre, tack vare den bedrägligt söt och fruktig smak, och detta kan leda till oväntad berusning.

Dessa drycker säljs ofta i enda portion flaskor, vilket gör dem praktiskt för fester och andra evenemang, och de finns i en mängd olika smaker från enkla hårt lemonad till "razzleberry." Förpackningen av alcopop produkter ofta betoning en ungdomlig, rolig bild, som gör reklam som används för att marknadsföra dessa produkter. Alkoläsk tenderar att vara särskilt populär bland den yngre generationen, som förekommer i många högskolor och på barer som riktar en ungdomlig publik.

Vissa konsumentlobbyorganisationer har anklagat sprit industrin marknadsföring alcopop till människor som är under dricka ålder, vilket tyder på att alcopop talar människor i gymnasiet eller ens mellanstadiet. I vissa kommuner har lagar som riktar denna fråga förts vidare, i ett försök att begränsa tillgången till alkohol från minderåriga, och att klargöra att alcopop produkter är alkoholhaltiga drycker. Alkoholindustrin förnekar häftigt dessa anklagelser, som anger att medan sådana produkter marknadsförs till ungdomar, de respekterar gällande lagar om rättsliga dricka ålder.

  • Alkoläsk tenderar att vara mest populär bland unga kvinnor.
  • Alkoläsk liknar läsk och kommer i en rad olika färger och smaker.
  • Alkoläsk görs med aromer som döljer alkoholhalt bakom en söt, fruktig smak.
  • Kritiker anklagar liqour industrin att marknadsföra alcopop varor till ungdomar.