Vad är en Choli?

October 20

En Choli eller sari blus är en monterad plagg som är avsett att bäras under en sari. Choli mönster kan vara ganska varierande, med ett utbud av stilar från att våga den blygsamma, och dessa plagg är allmänt sliten i hela Indien, Pakistan och andra områden där sari och relaterade plagg är slitna. De flesta butiker som bär indiska kläder bär cholis, och det är också möjligt att hitta sömnad mönster för dessa enkla blusar, för dem som föredrar att göra sina egna.

Den klassiska Choli Designen är kortärmad, med ett djupt öste hals och en kal gärdet. I stridens hetta Sydostasien, kan det lätt design vara en välkommen tröst, speciellt när man bär med en lätt sari, och vissa människor ytterligare förfina designen genom att skapa öppningar i ryggen, eller lägga till knappar eller snören på framsidan. Mer konservativa cholis kan ha högre hals, längre ärmar, eller längre botten fållar som täcker mer av mellangärdet, och i regioner där sari bärs, kontorsklädkoder anger ofta vilken typ av choli kan bäras på arbetsplatsen.

Traditionellt har Choli gjorts av samma tyg som sari, med många sari producenter att lägga till extra längd till sina produkter så att kvinnor kan skära i slutet av sari av och sy den till en matchande Choli. Men cholis inte matcha de saris De bärs med, och de kan göras i ett stort antal olika tyger. Eftersom saris själva kan vara mycket dyrt, många kvinnor gillar att köpa nya sari blusar att ändra utseendet och känslan i deras kläder.

Den Choli går av flera alternativa namn, förutom "sari blus." I Pakistan, Choli är känd som en lengha och i Telugu utbrett i Indien, kallas det en ravika. Förutom att vara bäras med saris, kan cholis bäras under salwar kameez som linnen, och de är också slitna i väst över jeans och flödande zigenare kjolar; många magdansöser i synnerhet vilja bära cholis i prestanda.

Den blygsamhet av en Choli kan justeras med plaggens skärning, eller med de plagg som bärs med den. I områden där halsduken känd som en Dupatta bärs, kan Dupatta vara draperad att ge mer täckning, vilket gör kvinnor att ta bort Dupatta sval när de är hemma eller i sällskap med vänner. Olika sari draperingar tekniker kan också användas för att minimera eller maximera exponerade kött, beroende på smak och kulturella värden av bäraren.