Vilka är de olika Flavors of Barnmat?

December 14

Oavsett om man köper barnmat eller förbereder det hemma, det finns många olika smaker som kan erbjudas till barn vid måltider. Förstå olika smaker av barnmat kan göra det lättare för vårdgivare att bestämma vilka som ska välja för sina barn. De vanligaste smaker av barnmat i allmänhet i en av fem kategorier: frukt, grönsaker, kött, måltider, och desserter. När man beslutar vilka smaker av barnmat att välja, är det viktigt att notera att en smak lämplighet kan bero på en barnets ålder. Slutligen föreslår vissa hälsoexperter undvika färdigköpta barnmat från måltid och dessert kategorier, eftersom de kan innehålla oönskade ingredienser.

Många vanliga smaker av barnmat faller inom frukt kategori. Vissa frukt barnmat består av en enda frukt, såsom äpplen, bananer, persikor, eller mango, som har kokat och sedan ansträngda eller mosade. Andra frukter barnmat innehåller två eller flera fruktsorter som har blandats ihop.

Vegetabiliska barnmat är också populära. Som med frukt kategori, många grönsaksbarnmats smaker består av en enda ingrediens, som morötter, ärtor, eller sötpotatis, som har kokta och sedan mosade, spända eller mosad. Det är också möjligt att köpa eller förbereda blandade grönsaker barnmat, som funktionen en blandning av två eller flera grönsaker.

Vissa smaker av barnmat är modellerad efter vuxna måltider, men med en mildare smak och en mjukare konsistens att barn kan njuta av. Till exempel är det möjligt att köpa eller göra makaroner och ost, kyckling och ris, och skinka och ärter för spädbarn. Efter de är kokta, är ingredienserna i dessa måltid stil barnmat vanligtvis pureed till en slät konsistens.

Vissa smaker av barnmat kan klassificeras som desserter. Liksom måltid stil barnmat, är dessa livsmedel avsedda att efterlikna vuxna desserter, men med en mild smak och en jämn konsistens. Exempel av barnmat dessert smaker inkluderar bananer pudding och apple skomakare.

Vårdgivare som är överväldigade av de många olika smaker av barnmat finns i butik kan vara till hjälp att veta att inte alla smak passar alla barn. Livsmedel som består av en enda, väl mosad ingrediens är i allmänhet bäst för spädbarn. Omvänt, barnmat smaker som innehåller flera ingredienser som är lite "chunkier" i konsistens tenderar att vara bättre för äldre barn. Vanligtvis indikerar en barnmat etikett vilken åldersgrupp det är lämpligast för.

Vissa näringsexperter varnar för att färdigköpta måltid stil och dessert smaker av barnmat bör undvikas. Detta beror på att dessa livsmedel kan innehålla höga halter av stärkelse samt tillsatta ingredienser som kanske inte är hälsosam, såsom socker och majssirap. Vårdgivare som vill amma sina barn dessa typer av barnmat kanske vill överväga att förbereda dem hemma.

  • Mosade ärter är ofta en bra starter grönsak för en baby.
  • Barnmat kan bestå av bananer.
  • Barnmat.