Vad är japanska Knotweed?

November 29

Japanska knotweed är en typ av anläggning som är en örtartad perenn, vilket innebär att det bara växer säsongsvis. Det inte trivs under hösten och vintern. Den japanska knotweed är liknande i form till en buske och kan växa mer än 10 fot (3,05 m.) Lång. Anläggningens sex tum (15,24 cm.) Bladen är vanligen ovala eller liknar en triangel i utseende. Dess ihåliga, ledad stjälkar skryta en rödaktig färg. Under sommaren, grönaktig-vit blommor blomma på plantan. Snart, små frukter utvecklas på plantan också.

Japanska knotweed är en snabb spridning växt som snabbt stör infödda växtlighet. Den växer i 36 fastlandet delstater i USA Den japanska knotweed är en rejäl växt som kan övervinna svåra väderförhållanden, inklusive torka, hög salthalt, varma temperaturer, och skuggiga områden.

Det finns ofta växer längs vattenkällor, inklusive floder och bäckar, men kan också hittas längs vägen och i fält. Eftersom växten växer så aggressivt, kan det skapa instabila banker nära floder och bäckar. Detta gör bankerna mer benägna att bryta ut i vattnet vid en översvämning. Detta, i sin tur, orsakar mer sediment och växtfragment i vattnet. Dessa fragment därefter transporteras med vatten till andra webbplatser.

Anläggningen är infödd till Kina, Japan, Korea och Taiwan. Japan först introducerade växten till England 1825, och det var först infördes till USA i slutet av 19-talet. På den tiden var anläggningen används både prydnads och erosionskontrolländamål. Idag har denna snabbt växande växt blivit ett hot mot naturens ekosystem, hotar livet för inhemska växter.

Japanska knotweed sprider via sina långa jordstammar, stammar den horisontella av anläggningen. Arten sprids när dess växtdelar eller frön transporteras med vatten eller vind till en ny plats. Untended trädgårdar eller kasserade växtsticklingar är vanliga källor av det växtdelar eller frön som är dispergerade till andra områden.

För att kontrollera tillväxten av japanska knotweed, kan husägare gräva ut rhizomer eller skära växtens stjälkar, var noga med att ta bort hela anläggningen. Olyckligtvis kan grävning orsakar spridning av rhizom delar, vilket leder till spridning av japanska knotweed. Om man beslutar att gräva upp växterna, är det absolut nödvändigt att alla kasserade växtdelar placeras i en förseglad plastpåse och fördes till den lokala dumpa. Annars kan växtdelarna sprids och växa i andra områden. Ett bättre sätt att eliminera anläggningen från en trädgård är att använda glyfosat och triklopyr, bekämpningsmedel som kan köpas på den lokala trädgård och gräsmatta vård butik.