Vilka är de olika Bromelain biverkningar?

February 21

Bromelain är ett naturligt proteolytiska, eller protein-smälta enzym, med biverkningar som kan variera från mild till svår. Reaktionerna kan vara illamående, diarré, kräkningar och dåsighet, och en del kvinnor har rapporterat rikliga menstruationer. Andra bromelain biverkningar allergiska reaktioner såsom ökad hjärtfrekvens, nässelfeber, och täthet i halsen. I sällsynta fall har astmasymtom dokumenterats som en bieffekt av bromelain. Människor som är i riskzonen för att uppleva bromelain biverkningar inkluderar de med kända allergier mot någon av flera saker, bland annat ananas, vete, bistick, cypress pollen, björkpollen, kiwi, papaya, och gräs.

Bromelain, vilket också är att skylla för den ont i munnen vissa människor tenderar att utvecklas efter att ha ätit färsk ananas, utvinns ur stammen och saft av den gemensamma ananas anläggningen. Infödda i Central- och Sydamerika har vetat om de positiva effekterna av ananas och har använt den medicinskt århundraden. Förutom att använda den för att behandla matsmältningsproblem, har ananas också använts för att behandla hudsjukdomar och främja läkning, i allmänhet. Bromelain är nu tillverkas i kapsel eller tablettform och säljs över disk i stormarknader, apotek och hälsokostbutiker.

Som en naturligt förekommande matsmältningsenzym, detta lätt tillgänglig kosttillskott purported till stöd i matsmältningen, lätta bördan på mag-tarmsystemet. Personer med sjukdomar relaterade till mag-tarminflammation kan uppleva bromelain biverkningar och bör inte använda den. Andra tycker att det är till hjälp för illamående, halsbränna, sura uppstötningar och andra villkor som rör matsmältningen.

En anti-inflammatoriskt medel, bromelain är allmänt används för artros smärta och träningsvärk. I Tyskland är bromelain som standardprotokoll för vård efter operation. De antiinflammatoriska egenskaper bromelain har också visat sig vara till hjälp för att minska de smärtsamma symptomen på blodöverfyllnad hos ammande kvinnor. Människor som inte är mottagliga för biverkningar av bromelain finner det också till hjälp för att öka människans immunsystem, vilket gör det till en lovande kompletterande behandling till cancerbehandlingar såsom kemoterapi.

Bromelain är också känd för sin antikoagulerande eller blodförtunnande, egenskaper. Det anses vara allmänt säker med måtta, men personer som tar någon form av blodförtunnande läkemedel bör undvika bromelain för att förhindra biverkningar. Äta ananas samtidigt tar blodförtunnande medel shouldnâ € t orsaka problem, eftersom bromelain är mer koncentrerad i ananas stammen och juice än i frukten, men rådfråga en läkare kan hjälpa adress någon oro.

  • Dåsighet är en bieffekt av att ta bromelain.
  • Hives kan tyda på en medicinering allergi.
  • Bromelain kan orsaka illamående.
  • Äta färsk ananas, som innehåller bromelain, kan utlösa munsår.
  • Personer med papaya allergier är i riskzonen för att uppleva bromelain biverkningar.
  • Bromelain kan orsaka en ökad hjärtfrekvens.