Vad är en signaturfilen?

October 12

En signatur fil är en liten textfil som är fäst till änden av ett e-postmeddelande. Den innehåller en signatur och annan information, till exempel ett telefonnummer eller webbadress. Med hjälp av någon sparar tid och energi eftersom du kan ställa in den att fästas varje gång du skickar ett e-postmeddelande, och du behöver inte upprepade gånger typ i samma information.

De flesta e-postprogram och tjänster gör det möjligt att skapa en signatur fil som en del av programmet eller programmet. Många låter dig också lägga till en fil som har skapats med hjälp av ett ordbehandlingsprogram. Typiskt kan filen sättas genom att gå till avsnittet "Alternativ" i e-postprogrammet.

Innehållet i en signatur fil är obegränsade. Det kan innehålla text, webblänkar, och även bilder eller konstverk. Vanligtvis kommer den att innehålla en signatur förutom kontaktinformation, till exempel en telefon eller faxnummer, eller länka till en webbplats. Många företagsanvändare lägger även företagets logotyp. Ofta människor som använder en signatur-fil i sin personliga e-post väljer även att inkludera ett favoritcitat eller säger att antingen definierar sin tro eller inspirerar dem.

Även om det finns många alternativ när du använder en signatur-fil, är det oftast rekommenderas att följa vissa protokoll när skapad för yrkesmässig användning. Att hålla det professionella utan att vara alltför informellt är oftast den viktigaste punkten att komma ihåg. Till exempel, när du använder en signatur fil i ett företag e-post, är det bäst om du lämnar ut en personlig offert. Dessutom rekommenderas att lämna utrymme mellan den sista meningen i ditt meddelande och signaturen del av filen. Detta håller det rent och snyggt och enkelt belyser kontaktinformation.

En av de största fördelarna med att ha en signatur-fil är att de flesta e-postprogram tillåter mer än en fil som ska användas. Det är praktiskt, särskilt för yrkesmässig användning, som ni kan tillgodose filen för olika kunder eller i olika skeden av verksamheten. När det finns en etablerad relation med en klient, en signatur som är något mindre formellt skulle kunna se bättre. För människor som skickar e-post från ett privat konto, ändra filen kan vara praktiskt att skilja mellan vänner, familj och mindre personliga kontakter.

Även om den vanligaste användningen för en signatur fil för e-post, kan den också användas med andra program. Några snabbmeddelanden (IM) tjänster tillåter en att läggas till, liksom vissa Usenet-grupper. Det är också allmänt sett i chattforum samt.