Hur installerar jag en Garden Waterfall?

August 3

En trädgård vattenfall kan skapa en vacker brännpunkt i en trädgård, samt ge intresset i en annars platt landskap. Det finns två typer av trädgårds vattenfall som gör-det-själv husägare kan installera. Den första är en förformad kaskadenhet och den andra är ett vattenfall som flödar över en byggnad av natursten med en vattentät liner.

Förformade kaskad enheter är allmänt tillgängliga och kan vara ett bra val för en husägare som vill installera en trädgård vattenfall i ett minimum av tid. Designarbetet har redan gjorts; Därför, tenderar vattnet att strömma lätt från ett område till ett annat. Vissa konstruktioner inkluderar faller inom enheten; andra har små områden för vattenväxter. Dessa enheter kan vara tillverkade av glasfiber, plast, cement eller sten, och vattenflöden varierar kraftigt från system till system.

För att installera en förformad system är det första viktigt att förstå flödeshastighet. Större flöden kan leda till förlust av vatten från stänk. I detta fall kan det vara nödvändigt att installera ett foder för att fånga extra vatten och styra den tillbaka till poolen. Det är klokt att börja på botten när du installerar en serie kaskad pooler. Ställ slangen på plats för att dölja det innan du placerar enheten. Pumpen bör placeras nära basen av vattenfallet att undvika överskottsvattencirkulationen i poolen. Ange kaskadheter på plats löst och köra vatten genom att få en uppfattning av den färdiga påverka.

Sedan packa jord stiftelser ordentligt och stödja med cement för att fästa dem på sina platser. Se till att det finns tillräckligt med utrymme ovanför vattennivån runt kanterna för att undvika läckage. För att avsluta det övergripande utseendet av trädgården vattenfallet, dölja kanter enheter med stenar, jord och växter.

En liner-konstruerat trädgård vattenfall tar lite mer tid och expertis för att installera i början, men kan vara mer anpassningsbart och unikt än en förformad enhet. Det huvudsakliga målet är att konstruera en serie av kaskad enheter som slutar i en större pool på botten av serien. Konstruktion bör påbörjas i botten, med installation av köpta liners flytta upp för att säkerställa en naturlig utveckling av vattenflödet. Som med kaskadheter, sätta pumpen och slangen på plats, och göra en provkörning för att kontrollera överskottsläckage.

Det är bäst att sätta fodren av trädgården vattenfallet på plats först, sedan ordna stenar, kontroll på vägen för eventuella läckagepunkter. Cementera fodren på plats är att föredra för ett företag placering. Mellanrummen mellan linje och rock bör fyllas med cement för att säkerställa ett jämnt flöde av vatten. Det är viktigt att allt vatten rinner smidigt över läppen av varje kaskad området och inte springa tillbaka under. Slutföra utseende genom att lägga till jord, ytterligare stenar och växter.