Vad är Buffy Studies?

April 1

Buffy Studies är ett akademiskt fält fokuserat på populära TV-serien Buffy the Vampire Slayer, tillsammans med spinoff Angel och en mängd andra material, allt från tarotlekar till serietidningar. Buffy Studies anses allmänt inom större klassificering av kulturstudier, med många akademiker placera den vidare inom studiet av popkulturen specifikt. Medan idén om "Buffy Studies" kan tyckas skrattretande, det är i själva verket tas på stort allvar, om än med en mycket liten grupp inom den akademiska världen, och fältet har även sina egna vetenskapliga tidskrifter, som Slayage och Watcher Junior för studenter.

Buffy och vampyrerna sprang 1997-2003, med 144 episoder producerade totalt, med en uppsjö av material för akademiska studier och analyser. Förutom tv-show i sig, har en stor rikedom av Buffy-relaterat material tagits fram, vilket ger ytterligare frukt för analys av den så kallade "Buffyverse", den kollektiva material som innefattar det fiktiva universum där serien är inställd. Många människor känner att när showen var tänkt att vara roligt och roligt, förutsatt att det också en hel del tankeställare för tittarna, berör frågor som feminism, tron ​​på högre makter, sexualitet, kön, familj och vänskap. Alla dessa frågor har gett möjligheter till studier för personer inom Buffy Studies.

Akademiker kan närma Buffy Studier från en bred variation av akademiska områden, inklusive psykologi, filosofi, antropologi, musikvetenskap, lingvistik, studier film, existentialism, narratologi, och teologi. Frågor som kön, familjedynamik, religion, magi och mytologi är också starkt studeras i den akademiska världen, så vissa akademiker tycker att deras intressen dovetail prydligt med området Buffy Studies. Som fallet är i andra nisch akademiska områden har vissa akademiker specifikt satsat, så att säga, en fordran på en särskild aspekt av Buffy Studies, från användningen av språket på showen till showen inflytande på den amerikanska kulturen.

Människor som arbetar i Buffy Studier kan lämna arbetet för publicering, delta akademiska konferenser, och leda universitets- och högskoleklasser som fokuserar på olika aspekter av fältet. Införandet av klasser på Buffy och popkultur i allmänhet på universiteten har kritiserats av vissa människor, som känner att sådana klasser är av tvivel akademiska värde. Men med tanke på rikedom av akademiska stipendium bakom studien av popkulturen, dessa argument kan ses som lite bastant; trots allt, är tidigare marginella akademiska områden som feministiska studier nu allmänt accepterat och välkomnas på de flesta större universitet.

Du kan också höra Buffy Studier kallas Buffyology, även om många akademiker skygga denna termin. De flesta som arbetar i Buffy Studier göra det på forskarnivå, med grundexamina i kulturstudier, även om vissa studenter kan välja att få ett försprång på fältet medan du arbetar mot grader i kulturstudier.

  • Feministiska studier är allmänt accepterade och välkomnade på de flesta stora universiteten.
  • Tarotkort är vanligtvis en del av Buffy Studies.