Vad är skillnaden mellan Vägglöss och skabb?

October 4

Den främsta skillnaden mellan vägglöss och skabb är att vägglöss är ett slags insekt, medan skabb är små kvalster. Vägglöss och skabb både äter genom att mata på blod, men de gör det på olika sätt. Skabb kvalster är för små för att se med blotta ögat, och de kommer att gräva i en persona € s hud för att lägga ägg och utfodring. Vägglöss gömmer allmänhet i en persona € s möbler och komma ut efter mörkrets inbrott för att föda. Symptomen på vägglöss och skabb på huden är också mycket olika varandra, med skabb inriktade väldigt specifika områden och vägglöss biter något område på kroppen utan en preferens.

När vägglöss bita någon, de i allmänhet injicera person med en bedövningsmedlet. De flesta människor är allergiska mot detta ämne, och denna allergi är normalt vad som orsakar gupp ska visas. Efter att ha blivit biten av säng buggar, kommer det ofta vara ett mönster av gupp över ett relativt stort område av huden. Vägglöss har mycket mjuka kroppar som lätt byst, speciellt när theyâ € re full av blod, och detta kan lämna bakom små blodfläckar på en persona € s madrass.

Skabb tenderar att rikta vissa specifika zoner på kroppen. De är särskilt vanliga på en persona € s handled och i vecken mellan fingrarna. Itâ € s också vanligt att människor har skabb sår inom området för magen, runt könsorganen, på armbågarna, och mellan tårna. I början av angrepp kommer skabb sår ofta ser ut som vita linjer i huden, men med tiden kommer de i allmänhet blir inflammerade röda knölar. Dessa knölar brukar klia ganska dåligt, och människor kommer ofta repa dem aggressivt nog att öppna upp huden och möjligen orsaka ytterligare hudinfektioner.

De behandlingar för vägglöss och skabb infestationer är väldigt olika varandra. De flesta läkare ordinera Medicated krämer för skabb utslag. Utan dessa mediciner, kan en person inte kan bli av med skabb. Skabb är också smittsam, så finns det ofta en hel del försiktighetsåtgärder vidtagits för att undvika överföring av angrepp på andra människor.

I fallet med vägglöss, är allt som i allmänhet krävs för att döda insekter. Det finns bekämpningsmedel som kan göra detta, men de i allmänhet arenâ € t rekommenderas på grund av de potentiella riskerna med sådana ämnen. De flesta lösningar för att hantera vägglöss kretsar kring att hantera den angripna möbler eller sängkläder. Vägglöss har en låg tolerans för värme, så många experter rekommenderar tvättkläder på en särskilt hög temperatur och tätning av området i möbler där vägglöss kan gömma sig.

  • Bita från vägglöss kommer ofta att resultera i ett mönster av gupp över ett brett område av huden.
  • Kondomer kan vara ineffektiva mot vissa sexuellt överförbara tillstånd, såsom blygd löss och skabb.
  • Skabb orsakas av mikroskopiska kvalster sacoptes scabiei som Burrows under huden att deponera sina ägg.
  • Intensiv klåda i bröstvårtorna kunde vara ett tecken på skabb.