Vilka är de vanligaste graviditet problem?

July 29

Det finns många olika problem en gravid kvinna kan uppleva. Graviditet problem är olika för varje kvinna och varje graviditet. Några av de vanligaste graviditetsproblem är anemi, illamående, urin frågor, matsmältning frågor, och ändringar i utseende.

En av de vanligaste typerna av graviditet frågor är anemi. Detta tillstånd orsakas av en brist på järn i kroppen. Detta kan leda till problem som yrsel eller svaghetskänsla och trötthet. För att åtgärda detta problem, kommer den gravida kvinnan måste ändra sin kost med hjälp av sin läkare.

En annan av de vanligaste graviditetsproblem är illamående. Många läkare tror att orsaken till illamående under graviditeten är tillströmningen av hormoner i kroppen. För att minimera effekten av illamående, bör en gravid kvinna se henne kost och undvika vissa lukter.

Gravida kvinnor lider också av flera urinvägsproblem. Frågor kan omfatta en urinvägsinfektion eller urininkontinens. Urinvägsinfektioner kan göra det svårt att urinera och potentiellt orsaka smärta. Urininkontinens kan orsaka små mängder urin läcker ut oväntat. Urinvägsinfektion kan fixeras med antibiotika och urininkontinens kan hjälpas med specifika övningar.

Många gravida kvinnor har också problem med matsmältningen. De lider av matsmältningsbesvär och halsbränna ofta. Livsmedel som inte tidigare störa dem kan potentiellt orsaka allvarliga obehag. Kvinnor kan också drabbas av förstoppning ofta under en graviditet. Med ett laxermedel kan ibland hjälpa detta, men det kan också orsaka för tidig förlossning.

En annan av de vanligaste graviditetsproblem är förändringar i utseende av den gravida kvinnan. Till exempel har många gravida kvinnor måste ta itu med åderbråck. Detta inträffar när vener i kroppen börjar svälla upp och visas mycket synligt från utsidan av huden.

Kvinnor kan också ha att göra med hudbristningar. När ett barn är inne i en kvinna, har kvinnans kropp för att sträcka och justera för att göra plats för den. Under denna process, kan kvinnans hud sträcka ut och orsaka bristningar. Det finns krämer som kan användas under hela graviditeten som kan minimera uppkomsten av bristningar i framtiden.

Många kvinnor kommer också ha att göra med viktökning och svullnad. De kommer att uppleva svullnad runt anklar och fötter så bra som möjligt viktökning i hela kroppen. Måttlig motion som promenader kan hjälpa till att minimera effekterna av viktökning.

  • Viktökning och svullnad är vanliga graviditetsproblem.
  • Blivande mammor är mer benägna att utveckla åderbråck.
  • Många gravida kvinnor har också problem med matsmältningen.
  • Kvinnor som tar laxermedel till stöd med förstoppning under graviditeten kan hamna i arbetskraften i förtid.
  • Morgon sjukdom upplevs ofta i den första trimestern.
  • Gravida kvinnor med graviditetsdiabetes kanske kan hantera sina symtom med en välbalanserad kost och motion.
  • En av de vanligaste graviditetsproblem är anemi.
  • Ryggsmärta, vilket är vanligt under graviditeten, kan lindras genom att simma.