Vad är Agrimony?

May 26

Agrimony är en växt som har varit en stapelvara i medicinska örtagårdar sedan romartiden och har använts för att bota många typer av interna och externa hälsoproblem. Anläggningen har fjäderlätt blad och spikar av gula blommor. Stjälkar, rötter, och blad av denna växt är alla används i hemmet naturläkemedel, och doftande rötter används ofta som en arom för te och andra drycker.

Som en extern beredning, en kompress av Agrimony löv gör en mild sammandragande tvätt som kan läka blåmärken, blåmärken, finnar, och hudsår. För att göra en kompress och herbalist bör dra en del torkade blommor och blad i två delar kokande vatten. Efter att vätskan har svalnat, kan en trasa doppas i vätskan och hålls till det drabbade området under 15 till 30 minuter. Samma vätska, ansträngd, kan användas som en gurgla för att lindra halsont och att fräscha andedräkt. En liknande infusion, druckit som te, kan göras med färska småborre blommor syrad av varmt vatten för en hel dag.

Internt kan småborre hjälpa till att bota gulsot, förbättra leverfunktionen, lindra förstoppning, och fungera som ett diuretikum för dem som behåller vatten. Den naturläkemedel kan drickas som te, en tonic, eller en koncentrerad dekokt. En te kan göras enligt beskrivningen för växtbaserade komprimera. För att göra en dekokt, kan en herbalist koka en del torkade blad och rötter till tre delar vatten. Blandningen bör fortsätta koka tills det tjocknar och vätskan reduceras med två tredjedelar; örterna skall sedan silas från vätskan.

Homeopatisk medicin föreskriver små mängder naturläkemedel baserat på de fysiska, psykiska och emotionella symptom hos patienten. Användningen av småborre indikeras hos personer med utåt glada beteende som lider av depression, irritabilitet och ångest. En del patienter kan inte känna igen tecken på depression i sig, och de känslomässiga problem kan uppstå som hudutslag, migrän, spänningar och ont i magen. Dessa patienter kan också ha svårt att lugna sig själva och bli avslappnad nog att sova på natten.

Herbalists ordinera ofta en småborre dekokt av fem droppar i en varm eller kall dryck när den används mot depression och nervositet. En daglig te av småborre åtnjuts av personer med magproblem, särskilt om det tas efter en måltid. Citrus drycker kan skada hälsoeffekterna av vissa åtgärder, så det är bäst att undvika dem. När det tas enligt anvisningarna, kommer hem örtmedicin inte orsaka några obehagliga biverkningar.

  • En ansträngd lösning av Agrimony blad och vatten kan gargled att lugna halsont.
  • Agrimony används för att lindra förstoppning.
  • Agrimony kan drickas som te.
  • Agrimony kan vara till hjälp för för behandling av depression, irritabilitet och ångest.