Vad är japanska Forest Grass?

May 16

Japansk skog gräs är det gemensamma namnet på Hakonechloa Macra, en av de arter av prydnadsgräs som har sitt ursprung i Japan. I stället för att växa i höga, raka linjer så många andra gräs gör, denna typ av gräs växer i övergripande klumpar av löv. Den klumpar lager över varandra för att utvidga anläggningen ofta till en höjd av ca 12 inches (30,5 cm), och ibland expanderande så brett som två eller tre fot (61 till 91,4 cm) över tiden. Bladen, som i genomsnitt ungefär en halv tum (1,27 cm) i bredd, är guldfärgad med längs ränder av ljust grönt. Japanska skog gräs producerar några långa, tunna blomstjälkar runt midsommar, men genererar inte grobara frön, och på hösten, dess bladen blir olika nyanser av brons eller orange.

Gräset växte först på klipporna i Mount Hakone nära den japanska staden Yokohama. Denna naturliga habitat - svalt, fuktigt och delvis skuggade - dikterar den bästa odlingsförhållanden för japansk skog gräs i andra delar av världen. Även om den föredrar halvskugga, kan det tål både fullständig skugga och sol, de viktigaste effekterna vara att bladen tenderar att vända limegrön i full skugga eller gult i fullt solljus. Gräset har dock behöver konsekvent fuktig jord med god dränering, och det växer bättre i tempererat klimat än i kallare regioner.

Gyllene japansk skog gräs, eller Hakonechloa Macra aureola, har varit den vanligaste sorten i Nordamerika sedan införandet av detta gräs. Nya sorter har utvecklats med lite olika egenskaper. Till exempel, Hakonechloa Macra Albio striata, med gröna blad och vita ränder, gör bättre i solljus. Hakonechloa Macra beni kaze, å andra sidan, fortfarande föredrar halvskugga, men dess blad vänder en ljus, nästan eldröd över sommaren.

Japanska skog gräs har vunnit i popularitet som en av de perenna växter placeras bredvid gångvägar eller användas som en gräns med högre växterna bakom den. Dess långsam tillväxt kräver tålamod från trädgårdsmästare som använder det, men att mycket kvalitet gör det också lätt att hantera. Dess guld och gröna färger, gradvis skuggning mot rött i höst, används för att skapa slående kontraster med andra bladverk. Detta förklarar sin tillväxt i popularitet som prydnadsträdgårdsväxt.