Vad är en Audio Distribution Amplifier?

March 20

En fördelning ljudförstärkare (DA) är utformad för att återge samma ljudsignalen till flera utgångar. Till skillnad från en adapterkabel som helt enkelt delar upp ljud och bildar en svagare signalutgång, säkerställer en distributionsförstärkare samma signalstyrka som går in i enheten också lämnar enheten för varje utgång. Inspelningsstudior, media produktionsbolag, och krångliga installationer hemmabio normalt kommer att använda en ljuddistributionsförstärkare för att dirigera en gemensam ljudkälla till många platser.

Även utformningen av ljuddistributionsförstärkare förändras med ny teknik, är deras roll som ger samma ljudsignalen till ett antal destinationer i huvudsak samma. De kan användas för att mata samma ljud till ett antal band dupliceringsapparater, distribuera ljud under ett hem eller företag, eller med en ljud kiosk som möjliggör ett antal hörlurar för att ansluta till samma ljudkälla. Professionellt kan de hittas som ger samma ljud till en mängd olika komponenter som används i en inspelningsstudio.

Generellt är en ljuddistributionsförstärkare konstruerad enligt särskilda ändamål. Vissa använder in- och utgångar som kräver rå tråd för att fästas med små behålla skruvar eller samma typ av kontakter som finns på högtalarkomponenter. Andra är tillverkade med hjälp av specifika typer av ljudkontakter, såsom balanserade tre stift XLR eller obalanserad Radio Corporation of America (RCA) uttagen.

Den interna kretsar vanligtvis reflekterar den typ av ansökan för vilken distributionsförstärkare är konstruerad. Vissa distributionsförstärkare ger bara ytterligare några utgångar, medan andra ger dussintals utgångar. Generellt, ju fler utsignaler som tillhandahålls av en distributionsförstärkare, kommer mer anordningen att kosta.

Ytterligare funktioner kan omfatta möjligheten att tillämpa vinning, eller höja volymen, för hela enheten eller för varje enskild utgång. En ljuddistributionsförstärkare som används för professionella ljudanläggningar använder vanligtvis högkvalitativa elektroniska komponenter som håller den ursprungliga kvaliteten på ljudsignalen. Dåligt tillverkade enheter kan lägga till brus eller oönskade distorsion som kan försämra ljudkvaliteten.

De flesta distributionsförstärkare är också utformade för att inkludera video. Till skillnad från ljud, som kan delas upp utan märkbar försämring i kvalitet, kan video inte delas upp i två banor utan signalen blir unwatchable. Förstärkare hemmabio distributions inkluderar ofta både ljud- och videosignalvägar i samma enhet.

Äldre enheter för analogt ljud har ersatts av digitala modeller. Digitala distributionsförstärkare använder digitala ljud protokoll, som Audio Engineering Society och European Broadcasting Union (AES / EBU), Toshiba LINK (TOSLINK), eller Sony / Philips Digital Interconnect Format (S / PDIF). Som ljud tekniken går framåt, så ökar behovet av att bunta utgångar från en enda, eller mono ljudkanal, till flera ljudkanaler som används med Dolby 5.1 och 7.1-surroundljud.