Vilka är de olika typerna av Vegan tofu rätter?

April 1

Tofu, som är en form av tofu, är det en mångsidig ingrediens som kan användas i många typer av vegan tofu rätter. Det är relativt smaklös och luktfri på egna, så olika typer av tofu kan marinerad, stekt, blandat, och till och med stoppade i pasta. För veganer, som avstår från att äta några animaliska produkter, kan tofu fungera som en källa till protein.

Tofu är tillverkad av varm sojamjölk som har filmjölk och pressades till block i en process liknande osttillverkning. Det resulte maten är vit och mjuk och har varit en stapelvara ingrediens i det asiatiska köket i årtusenden. Tofu, finns i fast och mjuka eller siden sorter, är en fettsnål mat som är rik på järn och kan också vara en källa till magnesium och kalcium, beroende på koagulerande brukade ysta sojamjölk.

I västerländsk mat, vanligtvis vegan tofu rätter inkluderar marinerad eller kryddat tofu serveras som en ersättning för kött eller användas i shakes och efterrätter. Kan pressas fast tofu, marinerad över natten i barbecuesås eller annan marinad, grillad eller bakad och serveras i stället för kött. Skewered kubik tofu och grönsaker kan grillas och marinerad gillar kebab. När skivas tunt och stekt tills krispiga, kan tofu härma bacon medan smulade tofu smaksatt med gurkmeja och tillagas i en stekpanna gör mock äggröra. Silken eller mjuk tofu, när de blandas i en matberedare eller mixer, tjocknar shakes och smoothies frukt och kan användas som fyllning i faux cheesecake eller som en bas för vegan vaniljsås.

Firm tofu, en gång kryddat och smulade, kan användas som substitut för ostfyllning i vegan tofu rätter med pasta som stoppade manicotti eller skal, lasagne och ravioli. Tofu kan rasat för hand i en skål för att efterlikna ricotta eller keso och kryddat med kryddor som basilika, oregano, salt och peppar. Efter tillsats av en liten mängd av tomatpasta och ett ägg substitut, kan faux ricotta fyllning användas enligt receptet instruktioner.

Som ingrediens i asiatisk matlagning, är tofu förbrukas i en mängd olika vegan tofu rätter. I Japan, Korea och Kina, är det vanligt att äta rå kubik tofu med enbart soja eller mandel sockerlag och en riven toppning som salladslök eller ingefära. Färska värmde tofu kan även serveras skivad med en söt sirap toppning. Fritering misshandlade tofu i vegetabilisk olja är en annan traditionell matlagning teknik. Stekt tofu ofta serveras med stekt grönsaker och sås eller fyllda.

Bräserad eller bakad tofu är typiskt till vegan tofu rätter som soppor och grytor. Mapo tofu, en Szechuan gryta, kombinerar kubik tofu bräserad i en kryddig bönor sås. Traditionellt serveras med fläskfärs eller nötkött, en vegan version av Mapo Tofu kan ersätta grönsaker. En vegan version av en laotiska och thailändska kryddig soppa som heter Tom kha gai görs med kokosmjölk, citrongräs, gul currypasta, och bakade kubik tofu i stället för den traditionella kycklingen. Små kuber av tofu kan också tillsättas till miso soppa eller vegetabiliskt Nudel soppor.

  • Oregano kan användas för att smak tofu.
  • För en låg carb måltid, gör lasagne med tofu istället för pasta.
  • Tofu är ett bra substitut för kött i många rätter eftersom det är hög i protein.
  • Firm tofu kan rasat in i en fyllning och bakade inne pastasnäckor för en vegan twist på ost fyllda pasta.
  • Misosoppa innehåller normalt tofu.
  • En platta med tofu.
  • Färska basilikablad kan lägga till extra smak till vegan tofu rätter.
  • För att göra en vegan stek, använd tofu eller seitan i stället för fisk och skaldjur eller kött.