Vilka är de olika typerna av Laser Cutting Systems?

March 23

Vid industriell laserbearbetning finns det många olika typer av laserskärsystem för olika typer av material. Laserskärning är att föredra framför mekanisk skärning för tjockt plant skivmaterial eller när precisionsbearbetade delar behövs. Medan lasrar som används vid svetsning såsom neodymium (ND) lasrar kan användas i laserskärning, är den vanligaste lasertypen koldioxid (CO 2) laser. De flesta industriella laserskärmaskiner har en materialbord och ett laserhuvud, och dessa delar sätts ihop i tre grundläggande maskinkonfigurationer: flytta material, flygande optik och hybridsystem.

Det finns flera olika typer av lasrar som vanligtvis används i industriella laserskärsystem: CO2 eller Nd lasrar är den vanligaste. Generellt är Nd lasrar används för applikationer såsom tråkiga hål eller gravyr metall, samt för svetsning. CO 2 lasrar används i allmänhet för laserskärning, eftersom lasern är mer kraftfull och kan användas för skärning täta material.

Den koldioxidlaser används i laserskärsystem kallas så eftersom den förstärkande kammaren där lasers produceras är fylld med koldioxidgas. Industriell CO 2 laserskärmaskiner producerar vanligtvis en laser som är en bråkdel av en millimeter tjock och kan skära olika tjocklek av material beroende på maskinens konfiguration. Bland industri CO 2 laserskärmaskiner, det finns tre konfigurationer.

Den första maskinkonfiguration som används i laserskärsystem kallas rörliga materialet. Denna konfiguration innebär en material bord som rör sig medan laserhuvudet hålls vid en fast punkt. Rörliga materiallaserskärmaskiner används oftast för precisionskapning av tjockt plant arkmaterial. Dessa typer av laserskärsystem är också utrustade med specialtillbehör som tar bort smält material.

Flygande optik laserskärsystem är konfigurerade motsatsen av rörliga materialsystem av att materialet är fast när laser eller lasrar röra sig över det på två axlar. Dessa typer av laserskärmaskiner är ofta dyrare eftersom de kan ha mer än en laser huvudet, vilket kräver mer elektrisk effekt. Ofta flygande optiksystem kräver noggrann kalibrering och en utbildad professionell att köra.

Den tredje vanligaste konfigurationen i laserskärsystem är känt som hybridkonfiguration, som kombinerar de två föregående. Generellt kan både laserstrålen och materialet rör sig. Hybridlaserskärsystem är en populär teknik för laserskärning industrin eftersom de kan vara mer effektiva i strömförbrukning och skärning.

  • Lasrar, särskilt brännande laser kan orsaka blindhet om pekade på ögonen.
  • En laserskäraren används för att skära en metallplåt.