Vad är Arbetslöshetsersättning?

April 1

Arbetslöshetsersättning är monetära förmåner som vissa människor kan samlas i den händelse de blir arbetslösa förskyllan av sina egna. De är reglerat och kontrollerat genom regeringarna och variera från jurisdiktion och plats. I USA började dessa förmåner enligt Social Security Act från 1935 och regleras av US Department of Labor. De flesta system, inklusive USA: s, är endast avsedda för att hjälpa människor med grundläggande behov medan de söker förvärvsarbete.

På många ställen, arbetslöshetsersättning är endast tillgängliga för arbetstagare som arbetar under statusen av en anställd och ersättningen baseras på workerâ € s senaste tidigare inkomst. Förmåner samlas i form av vecko ekonomisk ersättning som är ofta bara en procentandel av individualâ € s förre lön. Skatter är inte generellt undanhållas arbetslöshetsersättning, även om detta kan variera.

Kvalfaktorerna för insamling fördelar varierar också med plats och jurisdiktion, men kräver ofta ett valbart individ att tidigare ha använts för en viss tid och att ha blivit arbetslös på grund av permittering eller uppsägning inte relaterade till individuell arbetsprestation. Även en fordran kan göras när en person får sparken från sitt jobb, de flesta system tillåter den tidigare arbetsgivaren att bestrida påståendet om arbetstagaren fick sparken för dåliga resultat.

Förutom att uppfylla behörighetskrav för att samla arbetslöshetsersättning, är arbetstagare krävs också för att söka arbete och rapportera status på sin sökning på regelbunden basis. Det är i allmänhet en väntetid mellan tids anställning avslutas och förmåner börjar. I de flesta system, är utbetalningarna endast görs för en viss tidsperiod, men på många platser, är förlängningar tillåts enligt särskilda omständigheter.

Lämna in en ansökan om arbetslöshetsersättning innebär kontakt med arbetsförmedlingen genom korrekt regeringens enhet. Under år tidigare, skulle arbetslösa måste vänta i långa rader för att lämna in sina anspråk, men de tekniska framstegen under de senaste åren gör att de flesta arbetstagare att lämna elektroniska påståenden antingen per telefon eller via Internet.

Medan många människor ser arbetslöshetsersättning som en typ av välfärdssystemet, är förutsättningen för att ge tillfälligt inkomst till arbets klassens medborgare som förlorar sitt jobb oväntat eller under omständigheter utanför deras kontroll. Systemet uppmuntrar inte arbetstagare att samla dessa fördelar för långa tidsperioder genom att endast en del av inkomsten en arbetstagare har vant sig vid. De flesta arbetare därför benägna att aktivt söka ny anställning för att återfå sin fulla inkomstpotential.

  • Folk är skyldiga att söka arbete för att vara berättigad till arbetslöshetsersättning.
  • En anställd som fick sparken för dåliga resultat kanske inte är berättigade till arbetslöshetsersättning.
  • En individ som slutar ett jobb på grund av konflikt med en arbetsgivare i allmänhet inte rätt till arbetslöshetsersättning.