Vad är en peruansk frukost?

March 18

En peruansk frukost är den typiska första måltiden på dagen i det sydamerikanska landet Peru. Det är traditionellt hjärtligt, som genom historien många peruaner har bönder som arbetar på fälten, med start tidigt på morgonen, och behöver den energi en stor frukost ger. En typisk peruansk frukost kan bestå av bröd och rullar, ägg, ost och lite frukt. Drycker som kaffe och te är oftast konsumeras med frukost. På söndagar och helgdagar, är en mer utarbetad måltid med traditionella peruanska rätter serveras ofta.

Frukost är en viktig måltid i Peru som de flesta människor hitta tid att äta varje dag. Medan dagliga frukostar fyller, de är också ganska enkel. Ägg är en stapel och kan vara stekt eller förvrängd. Brödprodukter, såsom rullar, regelbundet serveras och kan åtföljas av smör eller sylt. Svart kaffe är en mycket populär peruansk frukostdryck, tillsammans med en stark, varmt te.

Köket i Peru är en intressant blandning av asiatiska, europeiska och afrikanska influenser. Peruaner har utvecklat ett antal frukosträtter som innehåller dessa smaker med ingredienserna hemma i området. Rätterna är normalt inte serveras varje dag, men de är mycket populära på söndagar och helgdagar.

I vissa delar av Peru, smörgåsar är populära frukostalternativ. Två av de mest populära smörgåsar görs med fläsk. El smörgås de chicharron består typiskt av friterad fläskkarré serveras på franskt bröd. Sallad, tomat och majonnäs vanligen läggs till smörgås. Buttifarras är en annan typ av smörgås serveras på franska bröd och görs med peruansk skinka. Det är vanligt att salsa criolla, en kryddig sås bestående av olja, chilipeppar, lök, och limejuice, vara att användas som en krydda på dessa smörgåsar.

En annan maträtt ofta serveras en peruansk frukost är tamales. Dessa är gjorda av fyllning en majs degen med ingredienser, såsom ost eller kött, och traditionella peruanska matlagning kryddor, som gör tamales något kryddig. En tamales bakas och sedan serveras insvept i en bananblad. Tamales kan serveras med salsa criolla.

Andra populära peruanska frukost rätter inkluderar lomo saltado, caldo de gallina och empanadas. Lomo saltado är ett recept som kombinerar nötkött med tomater, lök och soja. Denna rätt är vanligtvis serveras över ris med en sida av pommes frites. Caldo de gallina är en rik kycklingsoppa med grönsaker och nudlar. Empanadas är omsättningar som vanligtvis fyllda med kyckling, nötkött eller skinka. Köttet är oftast rutinerade, och ost kan läggas till den empanada fyllning.

  • Lomo saltado typiskt eras med en sida av pommes frites.
  • Svart kaffe är en populär peruansk frukost dryck.
  • Tamales är en vanlig komponent i peruanska frukost.
  • Salsa criolla är en traditionell ackompanjemang till äggröra i en peruansk frukost.
  • El sandwich de chicharron, en populär peruansk smörgås, görs med fläskkarré.