Matlagning med Fett och olja

November 4

Fett finns i fasta eller flytande former, och var och en är värdefullt för olika typer av matlagning. Du kan använda olika oljor för att ge olika smaker i livsmedel eller att hjälpa steka poster en gyllenbrun.

När du värmer fett eller olja, måste du vara försiktig med hur du hanterar det. Fett och olja kan pop och stänka, och kan orsaka allvarliga brännskador. (Gud förbjude att du bör spilla het olja på dig eller någon annan i köket!) Dessutom, om du värmer oljan för mycket, kommer det att börja röka och kan fatta eld.

Du kan minska fettprut genom att hålla tillbaka på saltet innan stekning livsmedel. Salt drar till sig fukt, vilket leder till stänk när du placerar saltad mat i het olja. Skaka din salt vid bordet efter kokningen är gjort.

Ett annat sätt att minska sprut är att placera en metall durkslag över din stekpanna. Det låter ångan att fly, så din stekt mat kommer inte att vara blöt; men bäst av allt, det håller bitar av mat och fett från att flyga ut.

Du kan göra din matolja håller längre genom att förvara det i mörkfärgade plastflaskor gjorda för kryddor som ketchup och senap. De är lätt att hälla, och oljan kommer att pågå längre än i klar plast eller glas. Se bara till att du märka flaskorna så att ingen av misstag sprutar olja på en varmkorv!