Vad är det bästa sättet att rengöra Klädsel?

October 30

Som med många projekt, det bästa sättet att rengöra klädsel innebär vissa specifika åtgärder för att se jobbet är gjort på ett effektivt och grundligt. Här är några enkla riktlinjer som hjälper dig ren klädsel runt ditt hem utan att skapa ett stort projekt för dig själv.

Först finns det en allmän rengöring metod som kommer att hjälpa till att hålla din klädsel ser trevligt, om det är läder eller något slags tyg. Använda möbler kvarstad på din dammsugare, avlägsna damm och annan smuts från klädseln regelbundet. Detta kommer att bidra till att göra de djupare rengöringsrutiner mycket lättare, eftersom det helt enkelt blir färre element som behöver ta bort. Använd vakuumet på din klädsel åtminstone en gång i veckan.

För fläckar från spill och andra källor, kommer den typ av klädsel på pjäsen som du vill rensa ofta bestämma metoden för rengöring. För att rengöra klädsel som är läder eller vinyl, kan du ofta använda en spray på medel som rekommenderas av tillverkaren. Generellt dessa inte har att torka eller vänta mer än ett ögonblick eller två innan du tar bort dem med en ren trasa. Men när det kommer till rengöring tygklädsel, finns det ofta behovet av att inte bara använda en rekommenderad produkt, men också för att göra det möjligt att ställa in och sjunka ner i väven innan du tar bort rengöringsmedlet.

I vissa fall kommer produkten att behöva torka till ett pulver som man sedan vakuum från klädseln. Det är alltid en bra idé att prova rengöringsmedlet på en undanskymd del av stoppade stycket innan du börjar på djupet rengöring. Se till att produkten du väljer inte bort färg eller på annat sätt skada väven av tyget innan du gör en total rengöring.

Om problemet är mer i linje med en klibbig substans på klädseln, kan du alltid försöka att frysa ämnet och sedan dra bort det. Till exempel kan tuggummi på läderklädsel vara en stor fråga. Ta en isbit och linda in den i en tunn bit av material och tillämpa den direkt till tuggummit för en stund. Som tuggummit hårdnar hela vägen igenom, kommer det att bli lättare att skala bort från klädseln. Du kan också ofta använda samma metod för att rengöra möbeltyg också.

Tänk på att ju tidigare en fläck eller främmande föremål tas bort från klädseln, desto bättre dina chanser att kunna rengöra klädsel läder och tyg ordentligt. Se också till att du torkar klädseln noggrant efter dig ren klädsel bitar. Även en liten mängd kvarvarande fukt kan leda till mögel och mjöldagg, förstör en vacker pjäs och gör det omöjligt att varje återställa objektet. När du ren klädsel, alltid använda en rekommenderad produkt, kontrollera den för färgbeständig prestanda och alltid se till att klädseln är noggrant torkas. I gengäld kommer dina stoppade bitar ser fräsch och ny i många år.

  • En stoppad fotpall.
  • Använda en isbit att härda tuggummi kommer att göra det lättare att ta bort från möbler.
  • Med lite is och tur, kan ägare av läder stolar rensa bort tuggummi.
  • Vinyl klädsel är ofta lättast att rengöra och underhålla.