Vad är kopplingen mellan den Atkins dieten och förstoppning?

October 16

Många dieters har rapporterat ett samband mellan Atkins dieten och förstoppning, särskilt då på induktionsfasen av dieten. Denna fas varar omkring två veckor och kännetecknas av mycket låg kolhydratintag. Alla förändringar i matvanor kan leda till problem såsom förstoppning, men eftersom kroppen vänjer sig ändringarna och fler livsmedel tillåts efter induktionsfasen, är inte så utbrett problemet med förstoppning. Det finns strategier för att följa samtidigt på Atkins diet och förstoppning bör lösa sig efter några dagar eller veckor.

Förstoppning är en vanlig biverkning av många kolhydratfattig kost. En av kritiken mot Atkins diet är att, i induktionsfasen, dieters konsumera mindre än 7% av den minsta dagliga fiberintag. Satsningen på höga nivåer av protein kan också förvärra kopplingen mellan Atkins diet och förstoppning som ett högt intag av kött och ost kan leda till tarm oegentligheter.

Organet måste ha fiber för att kunna bli av med avfall. Frukt, grönsaker och fullkornsprodukter som bröd och spannmål är de vanliga källor till fiber i en genomsnittlig hälsosam kost. De rekommenderade 21 gram fibrer om dagen kan vara ganska svårt att konsumera på en lågkolhydratkost som Atkins diet och förstoppning är ganska ofta resultatet. I vissa fall kan problemet bli allvarlig nog för att kräva medicinsk hjälp.

För att undvika förstoppning samtidigt på diet, är det nödvändigt att dricka åtta glas vatten som brist på vatten är den främsta orsaken till förstoppning. Om detta inte har någon effekt, då konsumerar kompletterande fiber såsom linfrön eller vetekli kan hjälpa. Sallader och grönsaker, särskilt gröna, bladgrönsaker som spenat, kål och broccoli, är helt acceptabelt på diet i obegränsade mängder, så garanterar dessa ingår i de flesta måltider kommer att öka fiberintag. Ökad fysisk träning bör också hjälpa vid behandling av förstoppning samtidigt på Atkins diet. En fiber tillägg rekommenderas särskilt under Atkins diet fas 1, eller induktionsfasen, för att kompensera effekten av att äta mer låg fiberproteiner.

Andra kost biverkningar Atkins är trötthet, yrsel, huvudvärk och svaghet och dessa är främst på grund av den drastiska minskningen av kolhydrater i den tidiga fasen av dieten. Den Atkins dieten har förändrats över tid och avslappnad sin strategi något för att bemöta den oro och rapporter om biverkningar. Innan du börjar denna diet eller någon annan, rekommenderas att en läkare konsulteras särskilt om det finns befintliga hälsoproblem.

  • Den plötsliga bristen på vissa livsmedel kan orsaka förstoppning.
  • Linfrön är höga i fiber och kan hjälpa till att lindra förstoppning.
  • Bristen på vete produkter som en person kan konsumera på Atkins diet kan leda till konsumtion låg fiber, vilket orsakar förstoppning.
  • Laxermedel kan hjälpa till att lindra förstoppning.
  • Förstoppning är en vanlig biverkning av många kolhydratfattig kost.