Vad är en Överdrag?

April 3

En möbelöverdrag, enkelt uttryckt, är en beläggning som kan halkade på och av en bit av stoppade möbler. I gamla dagar, skulle hemmafruar använda en möbelöverdrag som skydd för deras dyra handgjorda möbler snarare än som ett sätt att klä upp. Det kanske inte är förvånande då att när olika sätt att producera möbler mycket billigare upptäcktes på 60-talet, minskade möbelöverdrag användningen kraftigt.

Dock har överdrag njutit ganska comeback. Med intåget av design visar och livsstilsmagasin, har fler och fler konsumenter blir villiga att betala en premie för en individ, förnyelsebar, snabb och lätt fixar. Möbelindustrin har varit snabba med att ta itu med detta faktum genom att erbjuda ett övermått av överdrag i olika storlekar, färger och material.

Eftersom en möbelöverdrag kan skräddarsys för att passa individens unika preferenser, har det blivit uppskattad av den kräsna konsumenten som vill få en skräddarsydd look utan bekostnad av möbler åter klädsel. Också, eftersom det kan glidit av, det kan helt enkelt tvättas, vilket gör det en praktisk lösning för hushåll med barn och husdjur. Med de sjunkande priserna på överdrag, har det blivit ganska bekvämt och billigt, att byta överdrag som årstiderna växlar eller smaker och trender utvecklas.

Generellt är överdrag tros komma i två former: skräddarsydda och färdiga. En färdig Överdraget är nästan alltid billigare än en skräddarsydd en, eftersom det är massa producerade. Nackdelen är att passformen är ibland äventyras, och man kan bara välja från vilka överdrag finns redan tillgängliga. En väl anpassad möbelöverdrag, å andra sidan, medan dyrare, ser till att tyget kommer att falla på dina möbler perfekt, vilket gör att det ser ut som om det har varit re-klädd. Med tillväxten av möbelöverdrag trenden, har en tredje form också fram: den massproducerade skräddarsydd möbelöverdrag.

Vissa möbeltillverkare, erbjuder masstillverkade skräddarsydda överdrag speciellt gjorda för sin linje av soffor, fåtöljer och andra typer av möbler. Dessa kombinerar utseendet på en skräddarsydd slip med alla de låga kostnaderna för en massproducerad täcker. Köpare av dessa typer av möbler uppmuntras att uppdatera sina soffor, stolar och kärlek-platser så ofta som de vill, vilket ger ny mening till begreppet individualiserad möbler.