Vad är en Couture Abaya?

September 7

Couture abaya är en term som används för att beskriva high fashion klänningar eller caftans bärs av muslimska kvinnor som är gjorda enbart för high-end kunder. Dessa Abaya stilar är ibland särskilt utformade och anpassade för en enda kund. Även när couture abayas inte är gjorda för enskilda kvinnor, de är inte massproducerade som vissa andra typer av abayas. En couture abaya designen brukar köpas direkt från en designer eller en designer kan placera couture designer i butiker specialitet.

Handlingen att bära en abaya ofta tänkt som ett sätt uttalande eftersom många muslimska kvinnor har ett val att bära en eller inte. Genom att välja en abaya, kvinnor överens med en blygsam klädkod som traditionellt rekommenderas av den muslimska religionen. I väljer Abaya klädval, många kvinnor föredrar unika mönster gjorda av olika tyger och som erbjuds i en rad olika färger och stilar. Vanligtvis är abayas också paras med matchande huvudbonader kallas hijab.

Haute couture Abaya mönster är mycket populära, eftersom de inte bara erbjuder unika stylings, men bedöms vara mycket high-end fashion val ofta bärs av kvinnor i elit social status. Liknar avancerade västerländska bana mode, är couture Abaya val inte vanligt förekommande i butiker, men är istället endast köpas direkt från ett original designer eller från butiker som är specialiserade på couture. Det är inte ovanligt att en boutique som specialiserat sig på couture Abaya mönster att vara stängd för allmänheten eller för sådana konstruktioner kan visas av endast tidsbeställning. Couture plan kan även skapas för en enda kund.

Designers som specialiserat sig på couture abayas visar ofta sina mode på exklusiva abaya modevisningar. Webbplatser och bloggar belysa ofta dessa modet, och de är ofta visas och skrivit om i modetidningar. Couture mode är oftast ganska dyra och ofta medvetet så. Inte bara är kostnaderna för dyra tyger och utsmyckningar beräknad i till priset, men kostnaderna är ofta mycket högt i ett försök att behålla ensamrätten vissa mönster.

Förutom att shoppa i butiker specialitet, individer shopping för couture Abaya mode också kan göra det online eller via katalog. Medan exklusiva abaya design hus finns i olika delar av världen, många ligger i muslimska länder där ett stort antal kvinnor bär Abaya mode. Oavsett var de finns, kvinnorna som mest sannolikt att regelbundet bära sådana modet är typiskt de med stora disponibla inkomster.

  • En kvinna som bär en abaya och niqab.