Vad är INAO glasögon?

August 31

INAO glasögon är en viss typ av klass vin glas som är certifierad och godkänd för användning av Institut National des Appellation Dâ € Origine. I de flesta fall är INAO glasögon används i vin provtagning och vinprovning aktiviteter, såsom de genomförts på många vingårdar. Glasen anses också perfekt för att professionella vinprovning. Här är några fakta om den fysiska utformningen och egenskaper INAO glasögon, och varför just dessa vinglas gynnas vid provtagning vin.

INAO glasögon är oftast utformade med en form som liknar en tulpan. Som med alla vinglas, är INAO glasögon konstruerade av en platt bas, en stam, och en skål. Typiskt är skålen dimensionerad för att hålla fem till åtta uns av vin i taget. Den tulpandesign på skålen är avgörande när det kommer till professionell vinprovning i att formen gör det lätt att snurra innehållet runt insidan av skålen, vilket gör vinet att lufta ordentligt innan provsmakning. INAO glasögon är alltid av klarglas. Detta tillåter vinprovare att även beakta det vin baserat på klarheten av vätskan och färgintensiteten. Slutligen gör det enkelt för vinprovare till kakel skålen bakåt och framåt, vilket gör att prova att ta prov på doften av vinet som det lägger sig på sidorna av glaset den förenklade designen av INAO glasögon.

Medan INAO glasögon var särskilt utformade för användning av professionella vinprovare, vinproducenter som gillar att lämna prover till gästerna på vingården också ofta gynnar dem. Tillsammans med användning vid vinprovning och provtagning händelser på vingårdar, många återförsäljare som bär ett fint urval av viner använder också INAO glasögon som ett sätt att ge prover till stamkunder och andra shoppare som letar efter precis rätt vin för ett tillfälle.

När en produkt finns endast i Frankrike, är INAO glasögon nu funnit på många platser runt om i världen. Butiker som bär ett urval av viner och vin tillbehör är ofta INAO glasögon som en del av deras erbjudanden. Förmågan att handla på Internet har också gjort det möjligt att få INAO glasögon till mycket rimliga priser också. Huruvida en amatör älskare av gott vin eller en professionell som gör en levande vinprovning vin, är användningen INAO glasögonen det perfekta mediet för att utvärdera färg, klarhet, bukett och smak och konsistens av varje vin.

  • INAO glasögon tillåter provsmakare att prova doften av vinet.
  • INAO glasögon används i vinprovning aktiviteter.