Vad är övertid?

December 6

Övertid är en term som används för att beskriva arbetade över en lagstadgad gräns eller över konvention timmar. I många länder, kanske de anställda inte arbeta mer än 40 timmar i veckan eller åtta timmar på en dag. Övertid måste kompenseras med en annan hastighet, att erkänna att övertid sätter extra belastning och stress på en anställd. Conversationally, "övertid" kan se båda dessa övertid samt till ytterligare ersättning. Normalt är denna ersättning tid och en halv lön, men i vissa områden kan det vara dubbla tiden.

Människor som arbetar heltidsjobb är ofta riskerar att härrör övertid eftersom varje liten avvikelse från deras schema kan få dem att köra över. Till exempel, om någon behöver komma in tidigt för ett konferenssamtal med en annan tidszon, eller stanna sent att avsluta något, han eller hon kommer att köra in i övertid under loppet av veckan utan schema justering såsom en lång lunch.

Många företag försöker undvika att köra sina anställda in i övertid på grund av den extra ersättning som krävs. Detta kan åstadkommas genom att inte kompensera arbetare för raster och luncher, eller genom att noga övervaka anställdas scheman. Eftersom övertids kräver ytterligare lön och anställd oftast måste begära tillstånd för att köra in i övertid, eller den anställde får reprimand för att inte hålla bättre koll på sina timmar. I vissa fall där ytterligare arbete är naturligtvis behövs, kan de anställda har ett avtal som tillåter dem övertid under perioder av efterfrågan, såsom veckorna fram till en större produkt release ..

Eftersom arbetstagarnas rättigheter är en viktig fråga i många länder, de flesta länder har strikta lagar om övertid. En anställd måste kompenseras med en högre skattesats för övertid, till exempel, och de anställda kan inte få sparken eller korrigeras för att vägra att arbeta övertid. Arrangemang såsom att ge anställda betald ledighet i stället för övertid är inte ovanliga, men de är också oftast olagligt. Om en arbetsgivare ber dig att göra detta, kan du artigt nedgång.

I vissa mycket specifika sektorer och under vissa omständigheter kan en anställd arbeta mer än den konventionella antal timmar utan att få övertidsersättning. Dessa typer av arrangemang är vanligast i tekniksektorn, där utvecklare kan arbeta 10 eller 12 timmar om dagen på den normala lönegraden. Denna praxis har kritiserats av vissa människor, som arbetsbelastning av denna typ är oerhört stressande och hårt på den anställde. Även industrin konvention kan acceptera dessa arrangemang så rimligt, de anses av många vara något omänskligt.

  • Skapa ett mer flexibelt schema för anställda med familjer kan bidra till att minska övertiden i en verksamhet.
  • Overtime definieras ofta som ett arbete som överstiger 40 timmar på en vecka.
  • Övertid kan orsakas av misskötsel av tid och schemaläggning anställda.