Komma åt online-spel med en spelkonsol

November 29

Anslut till online-spel med en spelkonsol. Sony PlayStation 3, Microsoft Xbox 360, och Nintendo Wii spelkonsoler har valfria onlinespel kit som gör att du kan ansluta till Internet och spela spel med andra online. Lyckligtvis bredbandsrevolutionen som har gett så många av oss höghastighetsanslutning till Internet i hemmet (med kabelmodem eller DSL) har kommit till videospelvärlden.

Spelar ett videospel själv kan vara mycket roligt, men vissa spel är bara tänkt att spelas head-to-head mot en mänsklig motståndare. Det är mycket roligare att spränga dina vänner än det är att bomba en konstgjord dator motståndare. Denna anslutning öppnar upp en värld av nya möjligheter i spelet. Spela head-to-head mot din kompis på andra sidan stan - eller över hela landet.

Följande är detaljerna om hur man spelar spel online med hjälp av de tre stora spelkonsoler:

  • Microsoft Xbox 360: Xbox 360 kommer med onlinespelfunktioner - en silvernivå är gratis och låter dig gå online spelcommunities, ladda ner (eller köp) spel online, skapa en profil för dig själv, och även kommunicera med andra via röst (med hjälp Xbox 360 headset).

    Om du vill engagera dig i att spela head-to-head mot andra spelare på nätet, måste du uppgradera till Gold-nivå. Alla får en gratis månad av guld med sin Xbox 360 - om du gillar det och vill behålla din Guld-status, måste du betala. Det finns flera abonnemangsnivåer, beroende på om du köper i en butik eller på nätet, och hur länge. Kolla Xbox LIVE för mer information.
  • Sony PlayStation 3: PS3-användare kan dra nytta av PlayStation Network. Detta är en gratis nätverk som gör att spel nerladdningar, chatt och online-head-to-head nätverks spel. Om du vill använda PlayStation Network, bara registrera dig från din konsol (dess en av de inställningsmöjligheter på skärmen display PS3: s), och du är redo att gå. Vissa spel kan kräva en betald prenumeration, och du måste betala för att ladda ner några spel också, men den underliggande tjänsten i sig är gratis.
  • Nintendo Wii: Wii ingår även nätverksmöjligheter och online spel spela igenom Nintendo Wi-Fi Connection. Som med de andra konsoler, kan du spela nätverksspel mot andra (gratis), och du kan också ladda ner och köpa innehåll av alla slag från Nintendo och andra leverantörer. Nintendo använder ett system som kallas kanaler för att visa olika typer av innehåll på TV-skärmen - t.ex. nyheter och väder kanaler som låter dig använda Wii Remote för att navigera runt en virtuell jordglob, hitta aktuella nyheter och väder prognoser över hela världen bara genom att peka. Wii innehåller också en avatar (en online grafisk representation av dig själv) kallas Mii, vilket är ditt ansikte när du går online på Connection nätverket Wi-Fi.