Förstå Google SketchUpâ € s rasterformat

April 10

När du exporterar en rasterbild i Google SketchUp 8, re du € sparar den aktuella vyn till en separat fil någonstans på din dator. Som en rasterbild, den filen består av små, färgade prickar, eller pixlar. När man tittar på alla pixlarna tillsammans bildar de en bild. Du har fyra raster bildformat att välja mellan i Windows; tre av dem finns på Mac.

Tagged Image File (TIFF eller TIF)

TIFF är veteraner i rasterbildfilformat världen; alla kan läsa dem och bara om alla kan skapa dem. TIFF står för Tagged Image File Format, men att? € s knappast viktigt. Herea € s allt du behöver veta om TIFF:

  • När bildkvaliteten är viktigt, välja TIFF.
  • TIFF donâ € t komprimera dina bilddata.
  • Var uppmärksam på din bildpunkter. Om du € re exportera en TIFF, du € re förmodligen letar efter den bästa bildkvaliteten kan du få. Och om att? € s fallet, måste du se till att din TIFF innehåller tillräckligt med pixlar för att visa på den storlek du behöver.

JPEG (JPEG eller JPG)

JPEG står för JPEG, vilket får det att låta mycket snyggare än vad den egentligen är. Nästan varje digital bild du € ve någonsin sett var en JPEG (uttalas JAY-peg); itâ € s standard filformat för bilder på webben. Kolla in de här JPEG detaljer:

  • När filstorleken är ett bekymmer, välja JPEG. Hela poängen med JPEG-formatet är att komprimera rasterbilder till hanterbara filstorlekar, så att de kan e-postas och sätta på webbplatser.
  • JPEG komprimera filstorleken genom förnedrande bildkvalitet.
  • JPEG + SketchUp = Fara. På grund av det sätt som JPEG-format fungerar, JPEG exporten från SketchUp är särskilt mottagliga för att titta hemskt.

Portable Network Graphics (PNG)

Uttalade ping, ISNA detta grafikfilformat € t så stor utsträckning som det borde vara. Åtminstone så långt som SketchUp är berörda, PNG kombinerar alla de bästa egenskaperna hos TIFF och JPEG. PNG detaljer är som följer:

  • PNG komprimera bilddata utan att påverka bildkvaliteten. Theyâ € re mindre filer än TIFF (precis som JPEG), men de donâ € t röra upp några pixlar (helt till skillnad från JPEG).
  • Om du € re exportera en bild för någon som vet ett och annat om datorer, välj PNG. Om du planerar att skicka din exporterade bilden till någon som vet vad heâ € s gör, gå vidare och skicka en PNG. Om mottagaren av din export är mindre tekniskt avancerade, hålla sig med en JPEG- eller TIFF-fil; itâ € s ett säkert val.

Windows Bitmap (BMP)

Windows Bitmap eller BMP, filer är gamla skolan; De kan endast användas på Windows, och theyâ € re stora. Om en BMP var en bil, skulle det vara den gamla, rostiga van i din parentsâ € garage. Som ni säkert kan gissa, BMP arenâ € t rekommenderas, med ett par undantag:

  • För att skicka den exporterade filen till någon med en mycket gammal Windows-dator.
  • För att placera en bild i en gammal Windows-version av layoutprogram: Om din layout personen använder en kopia av Word eller Pagemaker thatâ € sa flera år gammal, kan han behöva en BMP-fil.