Vilka är de olika typerna av naturliga livsmedel Konserveringsmedel?

June 20

Matbevarande används för att stoppa eller sakta ned förstöring av mat. Konservering av livsmedel innebär att förhindra tillväxt av svampar, bakterier, jäst och andra mikroorganismer. Naturlig mat konservering har använts i århundraden som en metod för att göra maten håller längre. De två främsta anledning mat bevarade är att hålla den från att förstöra medan lagras och att bevara de naturliga egenskaper mat. Naturlig mat konserveringsmedel inkluderar salt, vinäger, socker och rosmarin extrakt.

Salt är en av de naturliga livsmedel konserveringsmedel som har lagts till mat sedan urminnes tider för både bevarandeändamål och för att ge smak. Det är ofta läggs till kött som en naturlig mat konserveringsmedel, eftersom det kraftigt förbättrar smaken på köttet och gör det möjligt att hålla mycket längre. Som en naturlig mat konserveringsmedel, skyddar salt mat från mögel och jäst, och det torkar också mikroberna genom processen osmos.

Vinäger är en annan naturlig mat konserveringsmedel som oftast används i processen för konservering. Den framställs genom fermentering av socker och vatten bortom alkoholsteget, och den kan antingen köpas eller framställas naturligt. Vinäger är tillgänglig med en mängd ättiksyra innehåll, även om det som innehåller fem procent koncentrerad ättiksyra används oftast i livsmedel konservering. Det behövs en ättiksyra halt av minst fem procent för att döda mikrober och förhindra förstöring av livsmedel. Om vinäger framställs naturligt för att användas som ett konserveringsmedel, är det viktigt att det sura innehållet är tillräckligt högt för att säkert bevara mat.

Socker är också en av de vanligaste naturliga livsmedels konserveringsmedel, och används ofta inom konservering och frysning. Det används ofta som ett naturligt konserveringsmedel i livsmedel eftersom det sötar maten och förhindrar bakterier genom osmos. Som konserveringsmedel, fungerar socker genom att dra ut vatten från mikroorganismer och förhindra mat från att förstöra.

Rosemary Bladsextrakt, eller rosmarin oljeharts, är en annan mat konserveringsmedel som går tillbaka i århundraden. Smaken och doften av rosmarin har traditionellt gjort den till en av de mer populära naturliga livsmedel konserveringsmedel. Kraftfulla antioxidanter i rosmarin förhindrar mat förstörs och bevara den naturliga smak och färg på maten, samt lägga till hälsoeffekterna av konserv.

Många olika former av naturlig mat konservering används också. Dessa inkluderar torkning, kylning, frysning, och många andra sätt. Bevara mat naturligt anses av många vara ett bättre alternativ än kemisk konservering, som det ofta tänkt att färre hälsoproblem är närvarande.

  • Pickles görs vanligen med vinäger, vilket hjälper till att bevara dem.