Vad är en personlig check?

January 31

En personlig check, stavas check i Storbritannien, är ett dokument som underlättar en utbetalning av pengar mellan en individ och en annan person eller företag. Kontrollera användare kan också använda en personlig check för att överföra pengar mellan konton i olika finansiella institutioner. Kontrollen beställer en bank eller annan finansiell institution att betala pengar från sina kunders räkning till kontrollen mottagaren. Historiskt har en personlig check använts som ett sätt att på ett säkert sätt att betala för varor och tjänster utan riskerna i utförandet papperspengar. Kontroller ger också dokumentation av penningbetalningar, vilket kan bidra till att förebygga konflikter och hjälpa människor att hålla reda på sin ekonomi.

Om du vill använda personliga checkar, måste en individ har ett konto på en bank, Credit Union, eller värdepappersföretag. Han kommer att kunna köpa papper kontroller eller skriva ut dem från sin dator, som bär både hans kontonummer och ett clearingnummer som identifierar hans bank. När han använder en personlig check att göra en betalning, kan mottagaren av kontrollen sedan deponera checken till sitt eget lönekonto eller, i vissa fall, ta kontrollen till check författare bank. Om emittenten av checken har tillräckligt med pengar på sitt konto för att täcka dess värde, kommer hans bank betalar mottagaren det nominella värdet av kontrollen.

Fram till tillkomsten av bankkort och gemensam användning av kreditkort, personliga checkar var den primära apport betalningssätt som används av vanliga konsumenter. Detta var delvis en fråga om bekvämlighet och personlig säkerhet, som transporterar runt stora mängder kontanter kan vara både tungrott och gör bäraren utsatta för stöld. Den andra fördelen med att använda en personlig check var att en betald eller annulleras kontroll skulle kunna användas för att bevisa att kontrollen författaren faktiskt gjort en betalning. Den avbrutna kontrollen dokumenterar också det datum då mottagaren presenterade check.

Problemet med personlig check användning är att även om personlig check är en förhandlingsbar instrument som lagligen kan bytas mot kontanter, är till stor del beroende av ärlighet författaren dess värde. Tills kontrollen faktiskt har hedrad av check författare bank, kan dess mottagare inte vara säker på faktiskt få betalt. Om författarens kontot inte har tillräckliga medel för att betala det belopp som anges på kontrollen, får sin bank vägrar att betala kontrollen, lämnar dess mottagare obetald. Som sådan, många företag och privatpersoner nu föredrar att erhålla betalning på andra sätt, till exempel kredit- eller betalkort, som ger mottagaren med automatisk bekräftelse av huruvida den person som gör betalningen har tillgängliga medel för att göra betalningen.

  • Checkbook.