Vad innebär det att Shout "På toppen av mina lungor"?

January 28

"Ropa på toppen av mina lungor" är en av flera idiomatiska uttryck som har att göra med handlingen att delta i ett högt och extremt högljudd uttryck för tankar och idéer. Engelska uttalanden av denna typ kan användas på ett positivt sätt för att påvisa förekomsten av en hel del spänning och jubel. I andra inställningar, betyder det att den enskilde är extremt arg och upprörd och är fast besluten att göra det missnöje känd för alla inom räckhåll, i klara ordalag.

När anställd i en positiv situation, "ropade på toppen av mina lungor" ofta uttrycker extrem njutning och glädje. Till exempel kan fans på en sport eller underhållning händelse skrika så högt som möjligt som svar på något som sker under evenemanget, med hjälp av denna metod som ett sätt att förmedla livsglädje med just action. På samma sätt kan denna typ av högljudda läte uppstå när en kärlek intresse friar, förutsatt att ett sådant förslag är önskvärt att mottagaren. Även i ett arbetsinställning, kan någon skrika högt resultat av att ta emot extremt goda nyheter från en arbetsgivare.

Även om användningen av detta uttryck är ofta positivt, det finns situationer i vilka "skrika på toppen av mina lungor" betecknar någon form av ilska, rädsla, missnöje, eller andra negativa känslor som resultatet av någon senaste händelsen. Döden av en nära anhörig kan utlösa en serie högljudda proklamationer som inkluderar uttryck för sorg eller ilska på orsakerna till nedläggningen av den älskade. På liknande sätt, ropade högt kan uppstå när man känner sig kränkt på något sätt och piskar ut i ilska på person eller enhet som uppfattas ha begått det fel. Under ett rånförsök, kan någon skrika i ett försök att varna andra och eventuellt får lite hjälp i hanteringen av rånaren.

I samtliga tillämpningar, "ropade på toppen av mina lungor" oftast indikerar en hög grad av känslor som individen inte kan innehålla. Vare glädje och njutning, eller ilska och vrede, hjälper skrika att ventilera känslor som varna andra i närområdet att något sker som anses betydande för åtminstone en individ. Även om denna typ av beteende anses acceptabelt i vissa inställningar, är det ofta ogillat i andra, vilket gör det viktigt att bestämma när skrika är sannolikt att producera önskvärda resultat och när det kan leda till ytterligare problem.

  • Folk får skrika på toppen av sina lungor för att uttrycka extrem glädje, som på ett sportevenemang.
  • Sportspel är en plats där det förväntas för människor att skrika på toppen av sina lungor.