Vad är Death Metal Music?

May 7

Death metal musik faller inom genren heavy metal. Vanligtvis har musiken högt, stryk elgitarrer, snabba trummor och gutturala, morrande sång, som ofta kallas "Cookie Monster" sång, för deras likhet till rösten av karaktären på Sesame Street. Den fokuserar ofta på våldsamma och morbid bildspråk i sina texter; Men texterna är ofta svåra att dechiffrera, och de flesta fans njuta av det för sin intrikata musikalitet.

Det finns flera teorier om ursprunget till ordet "death metal." Somliga hävdar att det kommer från en låttitel på Possessed 1985 debutalbum, sju kyrkorna, som många anser vara den första någonsin death metal album. Andra tror att termen kommer från en låt av ett thrash metal-bandet som heter Onslaught, även släppt 1985. Ytterligare andra tycker att titeln var inspirerad av ett metallband som heter Döden.

Death metal musik var påverkad av tidiga heavy metal band som Iron Maiden och det brittiska bandet Napalm Death, som blandade heavy metal med energi punkmusik. Några av de tidigaste och mest inflytelserika band som kan karakteriseras som death metal är Carcass, Morbid Angel, Sepultura, och farsoter, som alla har tecknats till två skivbolag som specialiserat sig på dödsmetall musik, som kallas Earache Records och Roadrunner Records.

Sedan början av 1990-talet, har många subgenres av death metal musik fastställts. Dessa inkluderar melodisk, Skandinaviskt, Florida, teknisk, progressiv, slam, brutala, död / undergång, och flera andra. Även olika i mindre vägar, alla dessa kategorier dela tunga elektroniska gitarrer och slagverk och hårda sång som death metal-genren är känd för.

Även dödsmetall anses allmänt vara för kränkande någonsin nå konventionell framgång på radion, har några band gjort ett bra boende inspelning album och spela visar för sina underjordiska kult anhängare. Ett death metal-bandet, Cannibal Corpse, uppnått en slags konventionell framgång när de var med att spela en låt i storfilmen Ace Ventura, Pet Detective. Cannibal Corpse var favorit band filmens stjärna, Jim Carrey, och han begärde prestanda. Deras låt, "Hammer Smashed Face", även dykt upp på filmens soundtrack.

  • Death metal spelas på gitarr genom förstärkare med tunga distorsion.
  • Death metal gitarrister spelar vanligtvis mycket stiliserade gitarrer.