Frågor att ställa en Bond Broker om en Bond

March 15

När du skriver in en värld av obligations investera, kan du välja att arbeta med en mäklare. Men använd viss försiktighet. Ställ frågorna i följande lista - och få acceptabla svar - innan skilsmässan med dina pengar.

 • Vem är obligationsemittent?

  Är det det amerikanska finansdepartementet? General Electric? Dade County, Florida? Ryssland? Moes Hardware Store? En obligation är en IOU, och en IOU är bara så bra som den enhet som är skyldig U. Dessutom olika typer av obligationer har olika egenskaper, såsom skattskyldighet, förfallodag, och volatilitet.
 • Hur obligationen betyg?

  Speciellt bland företagsobligationer (mer sannolikt att standard än kommunala eller agentur obligationer), vill du veta om det företag som utfärdar obligationen är finansiellt stabilt. Betyg är lätt tillgängliga via någon mäklarfirma.
 • Vad är förfallodagen?

  Långa obligationer tenderar att betala högre ränta, men dina pengar är knuten längre och priset på obligationen, om du skulle vilja sälja den före förfallodagen, tenderar att vara mer volatila.
 • Vad är avkastningen till förfall?

  Det finns många sätt att mäta en obligationens avkastning. Avkastning till förfall är kanske den viktigaste åtgärden. (Obligationsfonder, som inte har någon mognad, kan vara svårare att jämföra.)
 • Är obligationen inlösbara?

  Kan emittenten av obligationen handen du säkerhets dina pengar när som helst? Allt annat lika, är en inlösbara obligationen inte är önskvärt, och du bör få större intresse för ersättning för samtal.
 • Vad är det värsta tänkbara avkastning?

  Antag obligationen gör få kallas. Vad skulle vara din avkastning på obligations vid den punkten? När man jämför inlösbara obligationer, är mycket viktig denna siffra.
 • Får jag vänligen ha CUSIP?

  Den CUSIP (utskottet Enhetliga Security Identification Rutiner) Identifiering kan du gå till www.investinginbonds.com eller www.finra.org att se vad senaste avslut har gjorts på någon särskild obligation. Om du gör det får du en mycket god uppfattning om vad ett rimligt pris skulle vara för obligationen du erbjuds.