Förbättra dina chanser att IVF Framgång

March 15

Forskning visar att genom att komma i form innan du börjar IVF kan du förbättra dina odds för behandlingen att lyckas. För att öka dina chanser att övervinna infertilitet och bli gravid, följa dessa regler:

  • Undvik rökning: Rökare har lägre fertilitet än icke-rökare och rökning minskar dina chanser att IVF framgång.
  • Bär inte en massa övervikt: Försök att hålla din body mass index (BMI) i det normala intervallet 18,5 till 25. Ett BMI högre än detta kan orsaka hormonella obalanser som stör ägglossningen och minska spermiernas kvalitet, vilket naturligtvis minskning sannolikheten för befruktning, både spontana och med IVF. Misströsta inte om du har en hel del vikt att förlora: Att förlora med bara 9:55 kilo kan förbättra dina chanser att IVF framgång.
  • Följ en balanserad kost: En välbalanserad kost är viktigt inte bara för din hälsa utan också för välbefinnande av en växande fostret. Den största delen av din dagliga kost bör bestå av spannmål, pasta och ris. Du bör också ha 04:57 portioner grönsaker och 03:58 portioner frukt och två till tre portioner vardera magra mejeriprodukter och kött / fågel / fisk / bönor för protein. Slutligen, går lätt på söta godsaker och fetter.
  • Inte konsumerar för mycket koffein: Kvinnor som konsumerar mycket koffein - mer än tre koppar kaffe per dag - kan ta längre tid att bli gravid.
  • Begränsa ditt alkoholintag: Alkohol är känt för att minska fertiliteten och öka risken för missfall.
  • Ta folsyra tillskott: Att få tillräckligt med folsyra före befruktningen och under de tidiga stadierna av graviditeten minskar risken för att barnet har neuralrörsdefekter som ryggmärgsbråck.
  • Starta IVF-behandling ASAP: Ålder är IVF värsta fiende. I ett nötskal, dina odds för att ha en lyckad graviditet minskning dramatiskt när du närmar dig 40 års ålder.