Vad är en procedur Word?

January 18

Ibland förkortat till proword, är ett förfarande ord en av en uppsättning ord som används över radiokommunikation i militära och civila insatser. Ofta används när en eller båda parter reser, såsom i fartyg eller flygplan, förfarande ord tillåter tydlig, koncis kommunikation med liten chans att missförstånd. Fastän de ofta används i allmänhet kommunikation, är de ofta används i nödsituationer.

Det kan finnas vissa mindre variationer bland vilka procedur ord används för en given organisation, men totalt sett dessa ord är internationellt erkänd och har samma betydelse i olika länder och organisationer. Förfarande ord används i allmänhet för flera uppgifter, såsom att fråga eller bekräfta tydlighet av en signal. De visar också ett budskap är inkommande eller avslutade, har mottagits, eller behöver upprepas. Dessutom de snabbt informera om en nödsituation.

Signal checkar används ofta före den verkliga budskap sänds. Används för att bestämma klarhet och styrkan i ett samband, är signalkontroller oftast anstiftan av en part med hjälp av metoden ordet "radiokontroll" eller "hur gör du läser." Signalstyrka och klarheten hos den mottagna överföringen bestäms på fem punkt skalor med varje punkt som motsvarar ett annat ord.

Till exempel är en fem i styrka "högt" och en fem i tydlighet är "klar", medan en två i styrka "fading" och tydlighet är "intermittent." Svars kan antingen använda proceduren ordet "högt och tydligt" eller "fem av fem" för att indikera en stark, tydlig koppling eller "bleknar och intermittent" eller "två och två" för att indikera en dålig anslutning. Alternativt, om signalen är "högt och tydligt" proceduren ordet "roger" som betyder "fick meddelandet" kan också användas.

Många förfarande ord anger nästan samma sak, men har mindre skillnader i innebörd. Till exempel, som "roger", "Wilco" används för att indikera ett meddelande har tas emot men anger också några instruktioner i det meddelandet kommer att genomföras. Likaså orden "över" och "ut" både indikerar en sändning är avslutad, men till skillnad från "out", "över" innebär ett svar krävs. Andra prowords är konstruerade enbart för ökad tydlighet i ett svar. Till exempel är alla ja eller nej svar som "positiv" eller "negativ".

Även förfarande ord hjälpa till tydlig och snabb kommunikation i alla radiomeddelanden situation, de är särskilt viktiga i en nödsituation. Kanske den mest kända brådskande förfarande ordet är "mayday". Detta ord börjar vanligtvis ett nödanrop, oftast på ett fartyg eller flygplan, och upprepas flera gånger i början och igen på slutar av meddelandet.

  • Förfarande ord används ofta vid radioväxlar i en nödsituation eller stridssituation.