Vad är Mortar Mix?

August 8

Murbruk blandning är en kombination av cement och sand som används för att hålla ihop konstruktionen typ block. När vatten tillsätts, blir det en fungerande pasta som sätter hårt. Det används tillsammans med material som tegelstenar och stenar för att göra gångvägar och väggar.

Murbruk gjordes ursprungligen av lera eller lera. Det finns bevis för användning av murbruk i kulturer runt om i världen. Iranska och babyloniska strukturer används murbruk från omkring 2900 f.Kr. på. De tidigaste egyptiska pyramiderna använde leran eller lera kombination, medan senare byggnader som används gips eller kalk.

Detta fortsatte med de gamla grekerna och romarna som fulländade användningen av betong och murbruk i att bygga sina utstuderade stadssystem. I senare kulturer, blev vattenlösliga ingrediensen kalk den primära aktiva ingrediensen, vilket i slutändan var att skada stabiliteten i många strukturer.

Det finns många kvaliteter av murbruk mixar finns på byggvaruhus. Det är viktigt att inse att alla har sin plats i byggandet. Konsumenterna bör alltid köpa murbruk mix som är avsedd för deras projekt. De vanligaste typerna är N, S, M, glasblock, och eldfast.

Typ N är den mest använda typen av murbruk mix. Det är en medelstark murbruk, vilket innebär att den är avsedd att användas med projekt som inte håller en hel del vikt. Det är bäst lämpad för projekt som trädgårdsmurar och grillar. Det är lätt att arbeta med och kan hanteras av de flesta helg krigare husägare.

Typ S är ett starkare murbruk mix och är bäst för tunga projekt som stödmurar och stiftelser. Utomhus projekt gör bra med denna mortel mix. Det är bara något svårare att arbeta med än typ N.

Typ M är en extra kraftig mortel mix. Den är avsedd för användning med sten och kan hålla tunga laster. Denna typ fungerar bra när man bygger stenstödmurar och likaledes tunga konstruktioner.

Glas Block Murbruk är helt enkelt Type S murbruk som har färgats vitt så det kan vara tonade. Denna färgförändring hjälper det att blanda bättre med glasblock, men annars har ingen signifikant skillnad i smink eller användbarhet. Om konsumenten väljer, kan de ersätta den billigare Type S när du arbetar med glasblock.

Eldfast bruk görs med en kalciumaluminat bas, vilket gör det mer resistent mot värme. Det används för projekt där den färdiga konstruktionen kommer att utsättas för värme. Det är oftast används för grillar och skorstenar.

Lime är en valfri ingrediens i mortel mix. Vissa byggspecialister rekommenderar att du lägger den till en blandning när det inte ingår. Släckt kalk är kalk som redan har blandats med en mycket liten mängd vatten. Detta vatten aktiverar kalk, utan att göra det till pasta. Lime som inte har hydrerad kan skapa popping och skrovlig, är så släckt kalk rekommenderas.

  • Murbruk mix är gjord av sand och cement.
  • Den murare bör endast blanda upp den mängd murbruk de kommer att kunna användas inom ett par timmar.
  • Typ S murbruk mix används ofta i att bygga grunden för hem konstruktion.