Vad är Gloucester Cheese?

August 17

Ancient sumererna gjorde en ost från getmjölk och komjölk för tusentals år sedan. Medan Gloucester ost inte är tusentals år gamla, denna ost, som produceras i England, kommer från den berömda Gloucestershire länet, som har varit känd i århundraden för sin mjölkproduktion. Gloucester är en halvhård, opastöriserad ost av komjölk som finns i två former - enkla och dubbla. Både enkla och dubbla är täckta med skalet och bildas i omgångar. Dubbel får åldras längre än enkel och har även en högre fetthalt.

Den exakta talet som Gloucester osten utvecklades är öppen för debatt. Medan osten började vinna popularitet på 1600-talet då en skorpa utvecklades som möjlig osten att ha en längre "hållbarhet", register visar att Gloucester kan ha skapats så tidigt som det sjätte århundradet. Ursprungligen fanns det bara en typ av Gloucester ost, som gjordes från gräddan av den gamla Gloucester ko. Det ko som nu anses vara sällsynt med Rare Breeds Survival Trust in England. Med tiden Longhorns, Korthorn och Holstein Friesians ersatt den gamla Gloucester ko som mjölk och grädde leverantörer.

Gloucester-ost ska serveras i rumstemperatur. Double Gloucester osten kan serveras med kex, russin eller torkad frukt. Dessutom kan dubbel Gloucester osten parats ihop med en Sancerre, Riesling, Rioja eller Syrah viner.

Denna ost är också väl lämpad för användning vid matlagning. Skivor av Gloucester ost med lite engelska senap placeras på bröd, sedan täckt med brun ale och bakade är en klassisk engelsk maträtt. Gloucester-ost kan också användas i grytor och piroger.

Gloucester-ost rullande har varit en årlig händelse sedan åtminstone 1826 om Coopers Hill i Brockworth, England, med undantag för 1941-1954, då trä ersattes för ost på grund av andra världskriget ransonering. Igen 2010 evenemanget avbröts av säkerhetsskäl. Trots den inställda, var händelsen fortfarande hålls inofficiellt under det året.

Under evenemanget, är en sju pund (ca 3,2 kg) hjul av dubbel Gloucester rullade ner en brant, 200 yard (ca 183 meter) backe och når hastigheter upp till 70 miles per timme (cirka 113 KPH). Deltagarna jaga rullande ost, försökte fånga den. Racers kan skada i den resulte Tumbles. De mer allvarligt skadade förs till ett lokalt sjukhus.

  • Gloucester-ost tillverkas av komjölk.