Demontering Envisa Skruvar

August 12

Medan skruvar är kanske en av de mest lätt att ta bort fästelement runt, även de kan bli svårt och problematiskt med tiden. Ta bort envisa skruvar kan vara så svårt att det är helt vanligt att höra skrik av frustration när en person står inför denna situation. Med detta sagt, ta bort envisa skruvar behöver inte vara så svårt som vissa människor gör det sig vara. Följ bara dessa instruktioner och du kommer att ha det skruv bort på nästan ingen tid alls.

  1. Få verktygen. Som med alla typer av jobb, ta bort envisa skruvar kräver att du använder rätt verktyg. I detta fall innebär det att du kommer att behöva få antingen ett skruvstäd grep nyckel eller en t-handtag, en borrmaskin med bitarna, hammare och skruv extractor. Alla dessa verktyg kan köpas hos din lokala hem förbättring center om du inte redan har dem.
  2. Borra ett styrhål. Jämför de olika borrkronor som du måste skruven (inte huvudet, men skruven) och välja en som är lite mindre än skruven, och att det överensstämmer med storleken på skruven extractor. Sätt i bit in i borren, och börja borra ett styrhål för skruven extractor. Var försiktig så att du inte går för långt, i genomsnitt endast 1/4 tum djup är den djupaste att du behöver gå.
  3. Sätt utsuget. Placera skruven utsug i hålet, och kontrollera att se till att den passar tätt. Om den inte gör det, måste du antingen välja en annan extractor, eller skapa en något större hål.
  4. Få ett grepp. När du har matchas upp borrhålet med lämplig skruv extractor, kommer du behöver för att få ett grepp om situationen. Det bästa sättet att göra detta är genom att använda antingen en T-handtag eller en vice grepp nyckel. Dessa verktyg gör att du kan få en bra fast grepp om fläkten, och tillåter dig att slå det som det behöver vara.
  5. Börja vrida. Med handtaget nu redo för dig att vända, börjar vrida och vrida skruven extractor moturs. Som du gör detta måste du också pressa ner så mycket du kan för att utöva påtryckningar på skruven för att hjälpa till att lossa upp det som du vänder.

Oroa dig inte om du fortfarande inte kunde initialt ta bort skruven. Allt du behöver göra är att upprepa steg två till fem som är listade ovan. Denna gång kommer du vill skapa en något större styrhål, och använd den näst största storleken på skruv utsug. Kom ihåg att även om detta är en relativt snabb process, du verkligen inte vill stressa den. Om du tror du kan hamna orsakar mer skada än du annars skulle ha.