Vad är det Chicago Picasso?

August 20

Chicago Picasso är en stor utomhusskulptur designad av konstnären Pablo Picasso för staden Chicago, Illinois. En jätte exempel på modern konst, förvirrar det tittare som försöker avgöra vad den representerar. Vissa människor ser en kurvig figur av en kvinna från en viss vinkel, medan andra tittar på de små ögon och bred näsa och förklara Chicago Picasso att vara en representation av en babian. Andra människor säger att de ser i skulpturen siffran artista € s afghanska hund, Kaboul, och ytterligare andra förklara den är helt enkelt en bit av abstrakt konst som inte representerar något speciellt.

Staden Chicago var inledningsvis inte helt välkomna till Chicago Picasso. Stål staty, väger 320,000 pounds (145.150 kg) och stående 50 fot (15,24 meter) lång, installerades under sommaren 1967 på Chicago Civic Center, som nu är Daley Center. Från början, en del människor förlöjligade det, med en kvinna vid invigningsceremonin kalla det en ko och en lokaltidning krönikör nedvärdera det. Staden omfamnade småningom Picassoskulpturen och även har lite kul med det. På speciella dagar, till exempel, är chefen för Chicago Picasso prydd med en mängd olika hattar, såsom hjälmen av en Chicago idrottslag.

Pablo Picasso avböjde att säga vad hans skapelse representerar, och han har inte heller ge den ett namn, vilket leder till den enkla titeln på Chicago Picasso. Han vägrade att få betalt för konstverket, donera den till staden och dess folk. Det rådde allmän enighet staden inte har pengar att betala konstnären vad Chicago Picasso var värt. En nyhetsartikel om skulpturen offentliga avtäckningen publicerades 1967, dock säger Pablo Picasso, då närmade sig med en begäran om att skapa en utomhus konstverk för staden, fick $ 100.000 amerikanska dollar (USD), som finansieras av Chicago Public byggande kommission . Bland de övriga gåvor presenteras för honom var en Sioux Indian War Bonnet.

Konstnären aldrig besökt Chicago, inte ens under skapandet eller installation av hans skulpturer. Chicago hedrade honom på hans död 1973 med en borgmästar proklamation. Pablo Picasso hade fört mycket uppmärksamhet åt Chicagoâ € s utomhus konst, och Chicago Picasso var den första utomhusskulptur av sådana monumentala mått som skapats av konstnären för installation i Nordamerika.