Hantering av Paint Stained Carpet

July 28

Om du någonsin har gjort något utrymme målning, då vet du precis hur lätt det är för att färgen ska få överallt utom där du vill att det ska gå. Vanligtvis kommer detta att leda till att vissa små fläckar som du behöver för att ta itu med, liksom en hel del frustration, särskilt när färgfläckar är på mattan. Att handskas med färg färgade mattor behöver inte vara så frustrerande för en erfarenhet som vi gör det ut att vara ändå. Här är några metoder som du kan använda för att hantera all färg färgas mattan som du kan ha.

  • Diskmedel. En effektiv lösning för att hantera färg färgade mattor är att använda ett milt diskmedel. I allmänhet är dessa typer av rengöringsmedel är utformade för att skära igenom fett, och så borde därför också kunna skära genom färg utan mycket av ett problem. Enkelt uttryckt en liten klick av diskmedel på en ren vit trasa och sedan fukta trasan. Gnugga försiktigt på fläcken, bara med hjälp av ett lätt tryck. Du kan också använda en liten bit av en skrubb rörelse, så länge du inte bli alltför ivrig. Efter en liten stund, skölj ur trasan och upprepa processen om igen. Håll blotting och lätt att skura, och sköljning, tills du har tagit bort fläcken.
  • Färgborttagnings. En av de mest bombsäkert sätt att hantera färg färgade mattor är att använda en färgborttagnings eller tunnare. Men om du funderar på att använda denna metod måste du vara försiktig. Först av allt, inte använda den här metoden om du har en färgad matta, eftersom du kan hamna blekning eller missfärgning mattan. För det andra, testa färgborttagnings på en liknande typ av mattor för att säkerställa att fibrerna inte skadas på något sätt. Tredje, inte tillämpar thinner direkt på mattan, utan snarare genom en sekundär medium, såsom en ren vit duk. Slutligen vid användning thinner, se till att du har ordentlig ventilation eller så kan du göra själv sjuk.
  • Trimma mattan. Om mattan som har några färgfläckar på det är en lång lugg typ av mattor, då kan du alltid försöka ge det en "frisyr". Var försiktig när du använder denna metod dock, eftersom du väldigt enkelt kan orsaka mer skada på din matta. Börja med att trimma bara lite av toppen, och se hur det går. Om det fortfarande finns en del av färgen fortfarande färgning mattan, sedan bort lite mer tills fläcken har tagits bort helt. Efter trimning bort fläcken, blanda nya längd mattor i resten av mattan på samma sätt som du gör när få en klippning.
  • Kemtvätt lösningar. Kemtvätt lösningar, som ofta kan köpas på ett byggvaruhus eller kemtvätten själv, är ofta ett bra sätt att rensa bort färgfläckar. Följer du anvisningarna som anges på baksidan av behållaren som anges av tillverkaren. Men innan du faktiskt använder renare, se till att du testa det på en ur vägen bit av mattan för att säkerställa att det inte reagerar dåligt, och hamna färgning. Applicera inte rengöringsmedel direkt på mattan, utan snarare till en ren vit duk (inte en färgad man) och blot fläcken borta.
  • Byt ut mattan. Även om det kan säkert vara den dyraste av alla möjliga lösningar, helt ersätta din mattor kommer definitivt att du kan se till att du inte längre har färgfläckar. Ja, är denna metod kan vara lite drastiskt, men se det som en chans att göra det renovering som du alltid har velat göra.