IZEA: SocialSpark och SponsoredTweets

July 25

IZEA är ett företag som har två primära program som matchar upp bloggare och sociala medier användare med annonsörer. Mamma bloggare utgör det största segmentet av användare - och dess reklam kunder är mest intresserade av mammor som blogg också.

Dessa platser fungerar inte som en traditionell annonsnätverk. Istället fungerar de som en marknadsplats där bloggare kan hitta annonsörer att arbeta med, och annonsörer kan hitta bloggare som är villiga att skriva om sina produkter.

Den andra skillnaden med IZEA s webbplatser är att de inte hjälpa dig att sälja banner eller textannonsering. Istället erbjuder de möjligheter att skriva om ämnen eller vidta åtgärder som annonsörer är villiga att betala för. De har två program med vilka du kan tjäna pengar som är relevanta för bloggare och personer som använder Twitter: SocialSpark och SponsoredTweets.

SocialSpark

SocialSpark är en plattform som gör det mycket enkelt att skriva sponsrade blogginlägg som uppfyller 100 procent med standarderna från FTC, WOMMA, och Google. Det har också byggt verktyg som automatiserar mätning av din trafik och följer på sociala medier.

Resultat: Bloggare med mer inflytande och besökare kan ta ut högre priser, i proportion till det högre värde de kan erbjuda annonsörer. Men även nyare bloggare kan hitta möjligheter i sin marknadsplats.

SocialSpark har ett enkelt system där du ställa in en profil, bläddra möjligheter i sin marknadsplats, lämna blogginlägg att säkerställa att den uppfyller alla regulatoriska riktlinjer, och få betalt.

SponsoredTweets

Precis som namnet antyder, är SponsoredTweets liknar SocialSpark, men betalar sina förläggare för att skicka ut tweets istället för blogginlägg. Den har också ett automatiskt system för att säkerställa att du avslöja att din tweet är en annons, plus mätverktyg för att ge annonsör insikter om hur många människor såg eller klickat din tweet.