Vad är en B2C Transaktion?

June 30

Mer korrekt känd som en business to consumer transaktionen är B2C transaktionen en modell av köp och försäljning som sker via Internet. Omfattningen av dessa typer av transaktioner är mycket bred, allt från detaljhandels inköp på nätet till förbättrade tjänster såsom Internetbank. Här är lite information om B2C typ av transaktioner, och varför de är så populära i dag.

Den typ av B2C transaktions kretsar kring behovet av att ge enkel tillgång till online-konton. Med e-handel, kommer en kund skapar ett kundkonto med en webbutik eller tjänst, då vara fri att bläddra igenom produkt- och tjänsteutbud, välja önskvärda objekt. När kunden är klar shopping, är han eller hon riktat till en elektronisk kassadisken, där inköpen summeras och kunden väljer betalningssätt. Tidigt i historien om online shopping, skyddsnivån säkerhet utvidgas till en kund var något låg.

Som elektronisk identitetsstöld blev vanligare, har onlinebokhandlare stärkt säkerhetsåtgärderna i samband med kundkonton, så att patentskyddad information inte kan skördas av andra källor. Webbplatser som bär denna säkerhetsnivå är lätta att identifiera, ge shoppare med inte bara en trevlig shoppingupplevelse, men en försäkran om att deras personliga information är säker och sund.

Online banking är ett annat exempel på business to consumer transaktion. Idag är de flesta banker erbjuder full tillgång till kontroll, sparande, kreditkort, och penningmarknadskonton via Internet. Liksom sina detaljhandels motsvarigheter, är säkerhetsnivån idag mycket hög. I allmänhet kommer en klient att ha mer än ett lager av säkerhet att passera genom innan tillträde till hans eller hennes konton.

När kunden har tillgång bokföringen, är det en enkel process att överföra pengar från ett konto till ett annat, kolla på saldon och göra utbetalningar till kreditkort. Många banker erbjuder även förmågan att generera och skicka checkar till leverantörer också. Dessa slags B2C tillämpningar gör det möjligt för personer som inte kan ta sig till en bank under de vanliga timmars drift att utföra alla typer av företag, helst på dagen eller natten.

B2C transaktioner har förändrat hur många människor ser på shopping och bank. Arbetstid, tidszoner, och även plats har upphört att vara faktorer i shopping på många butiker eller affärer med någon bank. Eftersom B2C program finns tillgängliga dygnet runt, kan vem som helst med en tillförlitlig anslutning till Internet gör allt från att köpa mat att köpa aktier och obligationer som helst på dagen eller natten.

  • En B2C-transaktioner är en typ av köp och försäljning som sker via Internet.