Vilka är för- och nackdelar med en Kalksten Hearth?

July 1

Några av fördelarna med en kalksten härd kan vara att stenen är ett ganska billigt byggnadsmaterial som också är extremt tålig, brandsäkra, och lätt att skära till storlek och form som behövs. Några nackdelar med denna tillsats kan vara det faktum att det inte värmer jämnt och kan spricka med tiden. Dessa härdar kan också visa tecken på fläckar eller vattenringar om inte ordentligt tätade.

Kalksten är naturligtvis en mycket tålig ämne som normalt håller också när de används i byggandet. Denna typ av härd vanligen inte trasiga repig eller bucklig lätt. Det är inte normalt att bryta vid normal användning, så en kalksten härd varar normalt under ett antal år.

Denna produkt är också brandbeständiga. Detta innebär att om en gnista från eldstaden skulle landa på härden, skulle det normalt inte fatta eld. Av detta skäl är det ofta ett säkrare val än brännbara material, såsom trä.

En kalkstens härd kan vara praktiskt taget vilken storlek eller form. Detta beror på att detta material är oftast lätt att klippa och form. En byggare kan också använda kalksten eldstäder plattor tillsammans med annat material, såsom betong, för att ge den öppna spisen en unik look.

Denna typ av härd allmänhet inte värms jämnt. Normalt sektionen närmast branden blir mycket het och, i vissa fall, kan inte ens röras. Kanten längst bort från värmekällan, men stannar oftast väldigt cool.

Denna ojämna värmemönster leder ofta till en kalksten härd sprickbildning efter några år. Dessa sprickor kan vara ful och svår att reparera. Tillämpa en flytande tätningsmedel till materialet när eldstaden är konstruerad kan ibland förhindra att detta sprickbildning uppstår.

Villaägare som har en kalksten härd bör se till att inte placera glas vatten eller blomvaser på den. Detta beror på att dessa poster kan lämna vattenringar på ytan, vilket kan vara nästan omöjligt att få bort. Likaså bör man inte spiller juice, läsk eller andra vätskor på härden eftersom dessa kan också lämna fläckar, även när de är städas upp direkt. Eldstäder som är förseglade för att förhindra sprickbildning är ibland resistenta mot dessa typer av fläckar, som kan vara en annan orsak till att göra så.

En öppen spis med en kalksten härd kan ge ett rum en varm, mysig känsla samtidigt komplimang nästan alla typer av inredning. Stenen är lätt tillgänglig på många områden, så det finns inte normalt en hög kostnad förknippad med att få denna produkt. Tyvärr kan det spricka eller behålla fläckar om den inte tätad vid tidpunkten för byggandet. Folk funderar på att välja denna typ av härd för sina hem bör överväga alla dessa faktorer innan ett slutgiltigt beslut.

  • Kalksten bryts ur marken.
  • En eldstad härd gjord av kalksten kan vara ett bra val för en rustik stuga.