Vad Är White Coat Syndrome?

April 16

Vit päls syndrom, som ibland kallas vit rock högt blodtryck, är en situation där en person upplever högt blodtryck på en läkarmottagning medan blodtrycket tas men inte när blodtrycket tas hemma. Syndromet är nästan säkert orsakas av ångest av att besöka en läkarmottagning. Blodtrycket kan också vara hög i andra situationer som orsakar stress, men syndrom kännetecknas av att det alltid är högt när man besöker en läkare. Även detta villkor är mindre allvarligt än konstant högt blodtryck, är det ännu farligare än att ha ett friskt blodtryck.

Termen vit rock syndrom refererar till den traditionella vita rocken bärs av läkare. Många läkare inte längre bära en vit rock, särskilt i små praxis. Även en läkare som inte är klädd i en vit rock kan fortfarande orsaka ångest hos patienterna och kan därför orsaka vit rock syndrom. Ångesten upplevt när du besöker en läkare är nästan alltid relaterade till den kliniska situationen snarare än pälsen, så vit rock syndrom kan upplevas även när en sjuksköterska tar patientens blodtryck.

Vanligtvis är vit rock syndrom skiljer sig från konsekvent hypertension genom att ta flera blodtrycksmätningar utanför klinisk miljö. Ett mycket effektivt sätt att diagnostisera denna särskilda typ av hypertoni är att ha patienten bära en speciell enhet som övervakar blodtrycket under en längre tidsperiod, ofta över en dag. Vanligtvis kommer ångest på grund av provning eller läkaren blekna över dagen, och så småningom jämförande avläsningar kan tas.

Även om en person som upplever vit rock syndrom bör vara noga med att behålla en idealvikt och avstå från att äta för mycket natrium är rigorös behandling oftast inte behövs. Ibland denna störning kan utvecklas till en konstant högt blodtryck, speciellt när en person är genomgående under stress. Det är nästan säkert inte är nödvändigt att behandla detta syndrom med medicinering, såsom över behandling kan resultera i hypotension. Av denna anledning är det mycket viktigt att göra rätt diagnos vid behandling vit rock syndrom.

När du försöker att undvika upplever hypertension i stressiga situationer som läkarbesök, kan djupa andetag vara effektiva. Även om de flesta människor inte upplever ökad hjärtfrekvens i samband med vit rock syndrom, som är medveten om sin kropp kan ibland bidra till att minska ångest i allmänhet. Det är ofta sant att människor som är oroliga i kliniska situationer är inte bara rädd för läkare, men erfarenheten mer generell ångest. Minska stressen övergripande inte bara minskar effekterna av denna sjukdom utan också förbättrar hälsan totalt.

  • Vit päls syndrom gör att vissa människor att uppleva en plötslig stegring i blodtryck.
  • Ibland människor med sunda blodtryck nivåer kommer att se sina siffror spik under ett läkarbesök på grund av nervositet.
  • Vita kusten syndrom orsakas av ångest av att besöka en läkarmottagning.