Vilka är de bästa tipsen för tillagning av kyckling?

February 23

Det finns en mängd olika tips för matlagning kyckling, av vilka många är beroende av hur man tillagar kyckling och formen av kyckling - steka kycklingbröst och gassande en hel kyckling höja olika frågor. En viktig faktor vid matlagning kyckling är att helt laga det, inte bara för att maximera smaken, men ännu viktigare, för att döda skadliga bakterier. Även om det är viktigt att till fullo laga kyckling, det är också viktigt att inte koka det som det kan resultera i torr kyckling som saknar smak och ömhet. Det är också viktigt att justera tillagningstiderna för hela kycklingar, ben kycklingdelar och benfria kyckling. Utan ben, tar matlagning kyckling vanligtvis ungefär halva tiden av ben i snitt.

För att vara säker kycklingen är ordentligt tillagad, är en omedelbar läsa termometer hjälp. Termometrar är en mer bombsäkert sätt att säkerställa att kycklingen är helt genomstekt. Förlitar sig på timingen är inte alltid kloka som ugnar kan laga mat vid olika temperaturer trots vad ugnen ratten eller display säger. Dessutom kan skära in i kycklingen orsaka förlust av en del av dess juicer och därför smak. Lämpliga matlagningstemperaturer brukar anges i recept eller de kan hittas på nätet.

Några av de bästa tips för tillagning av kyckling faktiskt har att göra med vad man gör innan det tillagas. Att köpa en färsk kyckling och korrekt lagra det är viktigt. När färsk kyckling köps, är det bäst att laga det genast som frysning kommer ofta torka ut och försämra dess fuktighet. Om frysning är nödvändig, bör det vara dubbla eller tredubbla insvept i plast eller lämpligen placeras i en tätt försluten frysförvaringspåse för att förhindra frysbränna, torr hud och hårda kött. Långsamt avfrostning fågeln i kylskåpet i stället för på en köksbänk ger i allmänhet en saftigare tillagad maträtt och minskar risken för skadliga bakterier bildar på kycklingen normalt. Dränka kycklingen i vattnet medan avfrostning i kylen faktiskt kommer frosta fågeln snabbare.

Ett betydande antal kockar bort huden före tillagning kycklingdelar. Detta görs ofta för att reducera fett och kalorier i den färdiga skålen. En nackdel med detta tillvägagångssätt är emellertid att kycklingen i sig är mer benägna att torka ut och bli hård. Saltning kycklingen innan tillagning det håller din slutprodukt både mager, fuktig och mjuk.

Helstekt kyckling är i allmänhet lätt att förbereda i de flesta hem kök som har en traditionell ugn med en pålitlig termostat. Det är normalt en bra idé att placera kycklingen i en kastrull stor nog att fånga juicer att kycklingen skapar eftersom den stekar. Ett bra tips för att uppnå en krispig exteriör på stekt kyckling är att lätt olja ytan innan du placerar den i ugnen.

När stekning kyckling, kan en teflonpanna komma till hands eftersom det kräver mindre olja. Det är normalt en god idé att torka kycklingen med en handduk innan stekning den för att undvika stänk när den berör den uppvärmda oljan i pannan. För att garantera alla bitar görs samtidigt, matlagning de mörka köttbitar först, som tar längre tid att laga mat än vitt kött av bröstdelarna är ofta bra.

  • Kyckling vingar är populära på fester.
  • En kyckling och ägg.
  • En grillad kyckling bör tillåtas vila några minuter innan du skär.
  • Non-stick stekpannor är ett praktiskt verktyg när matlagning kyckling.
  • Kycklingbröst innehåller mycket protein.
  • Steka kyckling kommer att hålla köttet fuktig och skapa en krispig yttre skikt.
  • En stekt kyckling.
  • En kyckling.