Vem är Pillsbury Doughboy ?

May 28

Poppin Fresh , den Pillsbury Doughboy , är inte en person. Han är en karaktär som används av The Pillsbury Company i många av sina reklamfilmer och på dess bakning produkter. I huvudsak kan den Pillsbury Doughboy beskrivas som en maskot eller ikonen. Långt ifrån att vara trivialt eller oviktigt, har denna karaktär vuxit till ansiktet på The Pillsbury Company. I själva verket är han så populär att de flesta människor kan identifiera företaget på ser honom, utan att någonsin se eller höra Pillsbury namn.

Den Pillsbury Doughboy är en vit, blåögd, pudgy, deg-liknande varelse som bär en vit halsduk och en vit kock hatt, med en liten Pillsbury logotyp rätt i mitten av det. Han rodnar när kysste och fnittrar när man petar i hans gott midsection. Rudy Perz, creative director på en reklambyrå som heter Leo Burnett, drömde upp Poppin Fresh där han satt vid sitt köksbord 1965. Han föreställde sig denna karaktär dyker upp ur rör av kylda valsar. Hans idé ledde till en träff reklam karaktär som sedan har dykt upp i hundratals reklamfilmer.

Den Pillsbury Doughboy ursprungligen var avsedd att vara animerade. En dag såg emellertid Perz ett exempel på en teknik som kallas stop-action luta på en tv-show och beslutade att han ville att hans karaktär. För att skapa en karaktär som skulle kunna användas med denna teknik, var en 3-D Poppin Fresh gjord av lera. Även om detta kan tyckas vara ett billigt sätt att göra en sådan populär karaktär, leran docka faktiskt kostar en jättestor $ 16.000 $.

När Pillsbury Doughboy skapades, var det dags att hitta en artist för att ge honom en röst. Fler än 50 olika aktörer har provspelade 1965, och Paul frigör, som också var en röst för Boris Badenov om Rocky och Bullwinkle på äventyr, valdes.

Tyvärr, Frees dog 1986, och det var dags för en ny röstskådespelare. Jeff Bergman, även röst Charlie tonfisk, accepterade jobbet. Närmast på tur att ge röst åt karaktären var Jobe Cermy, som också har sett på tvättmedels reklamfilmer. Oavsett vem som ger Doughboy hans högfrekventa fnittrar, har han varit och är fortfarande en populär reklamikon. I själva verket har karaktären även vunnit reklam utmärkelser.

  • Den Pillsbury Doughboy brukar avbildas på sig en kock hatt.