Vad är Direct Response Kopiera?

May 30

Det finns ett antal olika övertygande tekniker som används i reklam copywriting, men en av de mest aggressiva teknikerna kallas direkt svar kopia. Direkt svar kopia är utformad för att framkalla en omedelbar reaktion från mottagaren, vilket ofta leder till en omedelbar åtgärd såsom en kontant donation, ett telefonsamtal eller ett besök på en viss webbplats. Det viktiga är att skapa en känsla av nödläge i en potentiell kund eller klient. När kommersiella är över eller reklamen har lästs, är nästa logiska steg att ta någon form av åtgärd.

Professionella skribenter som är specialiserade på direkt svar kopia har en god förståelse av människans psykologi. En TV-reklam eller radioreklam använder direkt svar kopia nästan alltid börjar med en uppmärksamhet-getter. En siren kan låta i bakgrunden, till exempel, eller voice-over volymen blir märkbart högre än det ordinarie programmet. Annonsörer har bara ett par sekunder på sig att skapa intresse, så det är viktigt att fånga publikens uppmärksamhet från början. Copywriters använder ofta levande språk och en befallande "andra person du" voice-over att pitch produkten eller tjänsten direkt till lyssnaren.

Direkt svar kopia skiljer sig väsentligt från standardinformationskopierings många företag använder för reklam. En standard reklam för ett möbelföretag kan läsa "Välkommen till Smith Brothers Möbler. Vi har servering Anytown, USA i över 50 år, och vi inbjuder dig att komma kolla in våra soffor, sängar och köksskåp." Även om denna typ av kopia kan hjälpa införa möbelaffären för nykomlingar, många lyssnare kan ställa ut den.

En skript med direkt svar kopia för samma företag skulle låta så här: "Smith Brothers möbler går i konkurs nästa månad och vi behöver din hjälp Ring numret på skärmen för att ta reda på mer om våra offer priser Dörrarna är! stängning evigt, så ring det numret idag! "

Nyckeln till effektiv direkt svar kopia är en lättihåg kommando för att ta en rimlig åtgärd. Välgörenhetsorganisationer använder ofta direkt svar kopia att uppmana omedelbara donationer, till exempel. Suggestiva fotografier av lidande barn kan överklaga till potentiella givarens känslor, medan berättaren påminner honom eller henne om omedelbarhet behovet. Kontaktuppgifterna allmänhet upprepas flera gånger, vilket är en vanlig praxis i direkt svar kopia. En effektiv direkt svar annons kan generera en betydande mängd leder för annonsören, som sätter professionella copywriters som kan producera kvalitets skript i hög efterfrågan.