Hur fixar jag en Sagging Soffa?

May 26

Även den mest välgjorda och kötta soffor kan sag över tid, vilket gör möblerna obekvämt att sitta på och ofta fula. I stället för att köpa en helt ny post, kan du vanligtvis fixa en slapp soffa med minimal kostnad och ansträngning. För att starta, ta bort några objekt från ramen på soffan och ta detaljerade mätningar av området under dynorna. Sedan köpa en bit plywood i samma storlek och placera den under kuddarna. Om den vikande orsakas av ojämnt slitage på kuddar, kan du vanligtvis byta skummet inuti sittplatser eller lägga till ytterligare skum för att fixa den vikande.

Det första steget för att fastställa en vikande soffan är att ta bort allt från möbel, inklusive kast, överdrag och kuddar. Ta sedan bort kuddarna själva, inklusive ryggkuddarna om de är också avtagbar. När du tar bort kuddarna, kontrollera var och en för ojämnheter, eftersom detta kommer att hjälpa dig att avgöra hur man rättar till din sagging soffan senare.

Mät noggrant området på din soffa där sittdynorna vila och se till att mäta från framsidan av soffan till den mycket tillbaka. Om du har permanenta kuddar på ryggen, och det finns ett utrymme under dem för sittdynorna för att glida in, mät till baksidan av soffan under ryggkuddar. Skriv mätningarna ner för framtida bruk.

Ta dina soffa dimensioner till en lokal järnaffär, hem förbättring butik, eller brädgård för att köpa en bit plywood. Att spara tid, kan du vanligtvis ställa en butik arbetstagare att skära en bit plywood till önskade mått snarare än att skära pjäsen själv hemma. Om du hellre vill göra jobbet själv, köpa en bit plywood något större än vad du behöver, och skär pjäsen till storleken hemma med ett bord såg.

När du har plywood i rätt storlek, placera den på soffan i det område där sittdynorna går. Om kuddarna själva är i relativt gott skick, placera dem på bit plywood, vända dem till motsatt sida som de var innan. Robusthet i plywood kommer att bidra till att förhindra kuddarna från hängande, och vända kuddarna kommer att jämna ut slitaget på dem.

I händelse av att dina kuddar är allvarligt ojämna, kan du köpa ersättnings skum från en farkost butik, möbelaffär, eller hem förbättring butik för att fixa din sagging soffan. Med tyget bort från kudden, mäta de områden som behöver bytas ut, och skär bitar av skum för att passa dem. När du € är klar, tryck på skummet i hålen och placera tyget hölje tillbaka över kudden. Om alla skummet kraftigt förslitet, mäta storleken av tyget hölje, inklusive bredd, djup och höjd, och skär bitar av skum till dessa mätningar. Släng den gamla skum, och använda de nya bitar för att fylla ut tyget.

  • Om en slapp soffa orsakas av kuddarna kan ersättningsskum hittas på en möbelaffär.
  • Plywood kan användas för att reparera en vikande soffa.