Vad är Fiber-Optic Polering?

May 22

Fiberoptiska kablar kräver obehindrad överföring av ljusvåglängder genom sina nätverksglaskärnor. Ansluten av olika beslag och domkrafter, blir det nödvändigt emellanåt att felsöka och underhålla dessa anslutningar, och det inkluderar polering sina ändar. Glasfiber är ett högre underhåll medium än koppartråd, som kräver precision anslutning och montering för att sända ljus noggrant utan dämpningar som kan orsakas av brister, luckor och avvikelser. Processen för fiberoptiska polering kan ske på fältet eller i ett tekniskt laboratorium.

Olika tekniker används för singelmod och multimod fiber. Optiska fibrer kan ha slut tips med keramiska hylsor som får datorn tätt. Detta för att förhindra tillbaka reflektioner och andra signalförluster; med en korrekt montering kan alla reflekterade ljuset riktas tillbaka in i manteln som omger glaskärnan. Fiberoptiska polering sysselsätter en rad verktyg och produkter som används för att skapa precisions passar och slutar i den känsliga glasändarna.

Dessa kan bestå av epoxi och lim som säkerställer orörliga inriktningar. Smältlim tekniker bakar epoxied anslutningsdon i en ugn, medan andra epoxi / polish metoder limma fibern i anslutningsdonet och kräver poler tips med en speciell film. Beslag bota över natten och kan inte värmas med handverktyg. Snabb inställning, mindre robusta anaeroba lim används ibland i stället för epoxi för inomhus fiberoptiska poleringstekniker.

Mindre tillförlitlig crimp och polera metoder avstå lim till förmån för att klämma fibern med en crimp. Dessutom kan vissa tillverkare producera pre-polerade skarvar, som i huvudsak polerade stubbar redan epoxied i hylsan, insatta som en skarv i raden. Denna metod är emellertid inför mer förlust från flera redundanta anslutningar och skarvar vid varje terminal.

Olika tekniker för fiberoptiska polering tillåta att arbete med hjälp av fältutrustning och bänk utrustning, beroende på underhåll som behövs. Dessa jobb har vanligtvis skarvning, bland annat. Poler jobb kräver normalt 99% isopropylalkohol, polering (läppning) film och dyna, en poler puck, och epoxi eller lim. Det behövs andra kontaktpressningsverktyg och kontakter. Vissa tekniker hittar också nål, spruta, och pianotråd användbart.

Ögonskydd är alltid nödvändigt för att skydda mot mäktiga industrilasrar som används i långväga single-mode-nät. Stödjande verktyg kan innefatta en visuell sökare att felsöka fiber fel och raster. En fiberoptisk inspektionsmikroskop medger precisionsanalys av hår fina fibrer. Dessutom tekniker lita på jacka strippor, fräsar, kabel knivar och fusions riggare.

Som polering trä med sandpapper, innebär fiberoptiska polering liknande processer; specialpolerpapper används successivt från grövre gryn till finare gryn som mäts i mikrometer. Polermaskiner kan öka produktiviteten genom att ge snabb polering av många olika kontakt stilar. Dessa handhållna och bänk maskiner gäller precisionsvinklar och tryck för att säkerställa jämna resultat för optimal ljustransmission. De kan också putsa flera kontakter samtidigt. Verktyg måste också vara ordentligt omhändertagna för att serva precisionskraven för fiberunderhåll i labbet och mer utmanande fältförhållanden.

  • En flaska av isopropylalkohol, som används i fiberoptiska polering.
  • Olika tekniker för fiberoptiska polering tillåta att arbete med hjälp av fältutrustning och bänk utrustning, beroende på underhåll som behövs.
  • Den glasfiber i fiberoptiska kablar måste högpolerat så kommunikationen inte blockeras.