Vad är bearbetade produkter av frukt?

May 25

Livsmedelsförädling syftar till att göra mat mer marknadsmässiga och attraktiv för potentiella konsumenter, ofta ger det bearbetade livsmedel en längre hållbarhet. Frukt kan gå igenom många typer av bearbetning, inklusive konservering, torkning, och juice. Vissa typer av bearbetade frukter är fruktkonserver, konserverad frukt och fruktjuicer. Bearbetad frukt är i allmänhet inte så frisk som färsk, rå frukt. I själva verket behöver en hel del produkter som saluförs som fruktprodukter innehåller inte mycket frukt alls.

Tvättning, torkning och förpackning av frukt brukar inte vara bearbetning. Behandling påbörjas när frukten förvandlas till något annat än rå frukt genom kokning eller bevara den. Även om denna process är lika enkelt som att skära ett äpple och torka den för att bevara det, är att Apple inte längre rå frukt. Ibland tillsatser, är konserveringsmedel och socker adderas till bearbetade frukter så att det ser och smakar bättre än den normalt skulle när en kund äntligen öppnar produkten att konsumera det.

Efter frukt tvättas flera gånger, börjar behandlingen. Som ett exempel, om frukten är att förvandlas till fruktkonserver, det är först kokas tills den är mjuk. En sötsliskig sirap och ibland tillsatser och konserveringsmedel tillsätts. Frukten förseglas därefter i en burk, eller i vissa fall, placeras i en klämflaska. Som ett annat exempel, är frukten torkas och förpackas, ibland med socker tillsatt beroende på hur söta frukten är naturligt.

Medan den bearbetade livsmedel finns i livsmedelsbutiker brukar behandlas oftast med maskin, många människor bearbeta sin egen frukt. Att lära sig att bearbeta och kan frukt hemma är särskilt gynnsam för personer med fruktträdgårdar och fruktträd som producerar mer än en individ eller familj kan äta innan det blir skämd. Dessutom är processorn som ansvarar för konserveringsämnen, vilket garanterar att inga oönskade ettor tillsättes.

Vissa bearbetade livsmedel är mycket friskare än andra; till exempel, är en bakade apple förpackad utan andra ingredienser friskare än friterade äppleklyftor. I vissa fall är det hälsosammare alternativ inte alltid tydlig, ibland på grund av marknadsföringsmetoder. Ett exempel på detta är juiceprodukter marknadsförs som "görs med riktig frukt", vilket är sant, men en konsument måste titta närmare för att se det finstilta som säger "innehåller 10% äkta fruktjuice." De återstående ingredienserna filtrerat vatten och socker , som huvudsakligen är en vanlig sirap. Inte alla bearbetade fruktprodukter är så missvisande, dock.

  • Pressning är en form av frukt bearbetning.
  • Färsk frukt är typiskt friskare än bearbetade frukter.
  • Socker tillsätts ofta torkad frukt.