Vilka är de bästa tipsen för matlagning Lamb?

October 3

Några av de bästa tips för matlagning lamm inkluderar väljer hög kvalitet nedskärningar och använda en korrekt köttermometer. Valet av den rätta tillagningsmetod, antingen fuktig eller torr, är också en viktig aspekt av matlagning lamm. Krydda köttet med gratis ingredienser och hantera det på rätt sätt efter tillagning kan också vara till hjälp.

En läcker lamm skålen börjar med hög kvalitetskött. Köttet ska komma från ett djur som har slaktats på mellan fem och 12 månaders ålder; den yngre köttet, det mörare. Lamb bör också vara fast vid beröring och ljust rosa eller rött. Varje grånande i kött sannolikt indikerar sämre smak. Fett på lammet ska vara slät och jämn i färg, med benet är röda och fuktiga. Från och med den bästa kvalitetskött tillgängliga är en av de viktigaste aspekterna av matlagning lamm.

Oavsett vilken nedskärning av detta kött förbereds, hjälp av en noggrann köttermometer är viktigt. I de flesta fall bör lamm kokas medellång sällsynta och medel när kokta med en torr metod. Termometern bör läsa mellan 145 ° Fahrenheit (63 grader Celsius) och 160 ° Fahrenheit (71 grader Celsius). I allmänhet är det bäst att ta bort köttet från värmen 5-10 grader innan den önskade temperaturen har uppnåtts eftersom lammet kommer att fortsätta att laga mat som den vilar. Lamm beredd med vätska bör endast kokas tills de är mjuka för att skydda insidan av köttet från att bli torr.

Snittet av kött kommer att avgöra hur lammet bör kokas. I de flesta fall bör hårdare nedskärningar kokas med en fuktig metod; bräsera och stewing är populära. Nedskärningar av lamm som gör bra med denna metod är skänklar, ben, axlar och nackar. Fukten i tillagningen hjälper till att ge smak och ömhet till dessa tuffare köttbitar. Hackar, ställningar, och stekar ofta göra bra med en torr tillagningen. De kan antingen rostas, pan stekt eller grillad. Eftersom dessa nedskärningar av lamm är naturligt känsliga och flavorful, inte behövs ytterligare fukt att bryta ner kött och göra det anbud.

De kryddor som används vid matlagning lamm är också viktiga. Mint och vitlök är populära eftersom dessa tenderar att komplettera subtil smak av köttet. Kanel, basilika, curry och senap kan också vara bra alternativ. Som med de flesta kött, bör kvalitets kosher eller havssalt användas på köttet före tillagning. Detta kommer att förbättra den naturliga smaken av lamm utan att lägga en salt smak och hjälpa utsidan av köttet caramelize.

Med någon klippa eller tillagningsmetod, låta köttet vila efter tillagning lamm. Detta kommer att ge saft en chans att omfördela hela köttet, och därigenom bibehålla dess smak och fukt. Styckning i lamm för tidigt efter tillagning kommer att orsaka de flesta av juicer, och därmed smaken, att köra ut. Beroende på storleken på snittet, bör lamm vila i fem till 20 minuter före servering.

  • Färska basilikablad används ofta för att krydda lamm.
  • Vitlök och rosmarin ofta gnuggas på lammkotletter före grillning dem.
  • Lamm gryta kan innehålla lamm, morötter, lök och potatis.
  • Rogan josh är en indisk curry traditionellt tillverkas med ömma bitar av lamm.
  • En exakt köttermometer är viktigt när matlagning lamm.
  • Lammen är får som är mindre än ett år gamla.