Skapa en bootbar USB Flash Drive

October 16

Det kan komma en tid när du vill starta ditt Windows-system från ett USB-minne. Du uppenbarligen måste först ha skapat en startbar enhet innan du försöker använda den. Detta tips hur du skapar en bootbar USB-minne. Även om det finns programvara på Internet för att hjälpa dig med denna process, visar detta tips hur man skapar en bootbar USB-enhet med hjälp av infödda Windows-kommandon.

Först ansluter din USB-enhet Obs!. Din flash-enhet måste ha minst 4 GB ledigt utrymme och det kommer att formateras till NTFS. Så antingen använda en ny enhet eller säkerhetskopiera dina data innan du skapar denna startbar USB. Annars kommer du att förlora alla dina data.

Därefter får till ett kommandotolksfönster och skriv "diskpart" (utan citattecken) och tryck på Enter. Väl i Diskpart verktyget, typ "list disk" (igen, utan citattecken) och tryck på Enter. Diskpart listar diskarna det upptäcker. (Se figur 1.)

Skapa en bootbar USB Flash Drive

Figur 1. Diskpart s lista över de tillgängliga diskar.

Jag vet genom att titta ner "Size" kolumnen att min USB-disk är Disk 2. (Om du inte är säker, koppla bort USB-disk, och gör en annan "list disk" för att se vilken disk försvann. Sen koppla in den igen, gör en tredje "list disk", och notera skivnumret på din USB-disk.)

Att gå med Disk 2 som min USB-disk, jag kommer in följande rader i Diskpart nytta, slutar varje rad genom att trycka på Enter. (Även på den första raden ska du ändra "2" till vad disk är lämplig på ditt system.)

DISKPART> select disk 2
DISKPART> ren
DISKPART> create partition primary
DISKPART> välj partition 1
DISKPART> aktiv
Diskpart> format fs = NTFS QUICK
DISKPART> assign
DISKPART> exit

När du skriver in varje kommando, visar Diskpart ett statusmeddelande för att hålla dig informerad om vad den gör. När dessa steg är klar bör du vara ute i Diskpart nytta och tillbaka till kommandotolken. Du har nu en USB-enhet som är formaterad med NTFS-filsystemet och är därför redo att göras startbar. För att åstadkomma detta, så här:

 1. Sätt i Windows 7 installations-DVD i enheten. (Steg 2 förutsätter att enhet D håller din DVD.)
 2. Använda kommandotolken, ändra din enhet och katalog till DVD boot katalog där bootsect bosatt. Till exempel:

  C: \> cd / dd: \ boot

 3. Förutsatt att din USB-enhet har märkts disk F av operativsystemet, skriver du följande vid prompten:

  D: \ Boot> bootsect / NT60 f:
 4. Använd Utforskaren för att kopiera alla filer på din Windows 7 installation DVD till den formaterade USB-enheten.

  Du har nu en bootbar USB-enhet. När du vill starta från den, koppla in den, starta om Windows, och när det börjar avbryta den för att ange att du vill starta från USB. (Ändra BIOS för att ändra boot-device beställning är utanför ramen för detta tips.)

  Det är möjligt att du får en "åtkomst nekad" fel efter steg 3. Om du gör, betyder det helt enkelt att du behöver öppna ett kommandofönster med hjälp av administratörsrättigheter. För att göra detta, klicka på Start-knappen och skriv "cmd" följt av Ctrl + Skift + Enter. Då ska du kunna utföra steg 2 till 4 utan problem.

  Detta tips (12620) gäller för Windows 7.